15/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar’dan 12 ülkenin LGBT aktivistleri homofobiye karşı buluşmak için ikinci defa Ankara’ya geliyor.

İkinci Bölgesel Ağ Buluşması Ankara’da Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar’dan 12 ülkenin LGBT aktivistleri homofobiye karşı buluşmak için ikinci defa Ankara’ya geliyor.
 
Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Lübnan, Makedonya, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan’dan homofobi karşıtları, 16-19 Şubat tarihlerinde buluşacak.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında geçen yıl yeni bir adım atan Kaos GL, “bölgesel ağ” kurmak için Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar’dan homofobi ve transfobi karşıtlarını Türkiye’de buluşturdu.
 
“Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ”ı örgütleyen ve buluşmaya ikinci kez ev sahipliği yapan Kaos GL, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkan ülkeleri LGBT’leri arasında dayanışmayı hedefliyor.
 
İkinci “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” Programı
 
Bölgesel Ağ’a yeni katılan örgütlerle tanışmanın ardından ülkelerimizdeki son gelişmeler ve değişiklikler ile bölgelerimizdeki güncel olayların paylaşılacağı oturumu Ermenistan’dan Mamikon Hovsepyan modere edecek.
 
Geçen yılın üzerinden geçilecek oturumu Hırvatistan’dan Gordan Bosanac modere edecek. Bu oturumda“Neden bir araya geldik? Neden hâlâ birlikteyiz? Ve neden birlikte kalmaya devam edeceğiz?” soruları cevaplanacak.
 
“Neden Ağ ve “Ağ” tanımımız ne?” sorusunun tartışılacağı oturumu ise Sırbistan’dan Boban Stojanovic modere edecek. Bu oturumda tartışılacak alt başlıklar şöyle: “Ağ’ı nasıl inşa edeceğiz? Bu ağ ile amaçlarımız neler? Örgütler arasında ortak çalışma alanları ve imkânları oluşturabilir miyiz? LGBT aktivizminde yaşadığımız zorluklar neler ve birbirimize nasıl destek olabiliriz?”
 
Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın ikinci buluşmasında “örgütsel ihtiyaçlar” da masaya yatırılacak. Bu bölümde ne tür örgütsel ihtiyaçların bulunduğu paylaşılacak.
 
Bölgesel Ağ buluşmasının ikinci günü “başarı hikâyeleri”nin paylaşılması ile başlayacak. Yunanistan’dan Andrea Gilbert’in modere edeceği oturumda “birbirimizden neler öğrenebiliriz?” sorusuna cevaben paylaşımlar, örgütlerin “Hukuk, Medya, Sığınma evleri, Savunuculuk, Sağlık, Eğitim, Gençlik, Kadın…” gibi alanlarda gerçekleştirdikleri çalışmalardan oluşuyor.
 
Ermenistan’dan Nazik Armenakyan’ın “fotoğraf sunumu” ile Sırbistan’dan Boban Stojanovic’in “LGBTQ Hakları Mücadelesinde Pop Yaklaşımı” sanat oturumunun sunumları.
 
“Ataerkiye ve Feminizme Bakmak” oturumu, Andrea Gilbert ile Sırbistan’dan Biljana Stankovic’in sunumlarıyla gerçekleşecek.
 
Makedonya’dan Kocho Andonovski’nin modere edeceği “LGBT’li Aileler / LGBT’lerin Aileleri” oturumunda bu alanda çalışan örgütlerin nasıl ortaklaşabileceği ele alınacak.
 
Gürcistan’dan Giorgi Gotsiritze’nin modere edeceği “aramızdaki ve yanı başımızdaki LGBT’lerin bireysel hikâyeleri” oturumunda ise “ülkelerimizdeki LGBT’ler ne tür sorunların altından kalkıyorlar?” sorusunun cevapları paylaşılacak.
 
Bölgesel Ağ’ın ilk alt toplantısı Zagrep’te
Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın ilk alt toplantısı Nisan ayında, Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te yapılacak. Zagrep buluşmasının hazırlık sürecinin ele alınacağı oturumu Queer Zagrep örgütünden Gordan Bosanac modere edecek. Bu oturumda, “Kafkasya’da da bir toplantı örgütleyebilir miyiz?” sorusuna cevap aranacak.
 
Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ toplantısının ikincisi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Olof Palme International Center, AB tarafından finanse edilen TACSO (Technical Assistance for Civil Society Organizations) ve Açık Toplum Vakfı Türkiye’nin destekleriyle gerçekleşiyor.
 
Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ
Kaos GL, LGBT örgütler ile uluslararası alanda politika üretmede, yaymada ve bölgesel müdahalelerde ortaklaşmayı planlıyor.
 
Homofobiye karşı mücadelede dayanışma için Ortadoğu, Kafkasya ve Balkan Ülkeleri LGBT Ağı oluşturmayı planlayan Kaos GL, “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” girişimi için hazırladığı gerekçe metni: 2010_homofobiye_karsi_bolgesel_ag.htm
 
İlgili haber:
 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam