10/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Savaş ortamında gelişen milliyetçi dalganın nefretle harmanlanıp tüm toplumu ablukaya almasına karşı her zaman barışı savunagelen Kaos GL, ‘müzakere’ sürecini Danışma Kurulu üyeleri ile değerlendirdi.

İmralı Görüşmeleri Barış Umutlarını Yükseltti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hükümetin İmralı Cezaevi’nde Abdullah Öcalan ile görüşmeye başlaması barış beklentilerini siyasetin gündemine taşıdı.  

Hükümetin görüşmeleri sürerken Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP milletvekili Ayla Akat Ata da Abdullah Öcalan ile görüştü. Ahmet Türk’ün Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adına “süreçten umutluyuz” açıklaması ise Kürt sorununda demokratik çözüm umutlarını yeniden yükseltti. 

İmralı’daki görüşmelerin Kürt sorununun çözümü sürecinde bir müzakereye evrilmesi için Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bir açıklama yaptı. 

 

Kürt halkının demokratik hak ve özgürlük taleplerinin 30 yıldan bu yana devlet tarafından ’terör’ ve ’güvenlik’ meselesi olarak ele alındığını hatırlatan HDK, yazılı açıklamasında “Kürtler hak, adalet ve eşitlik istiyor” dedi. 

 

Anayasal eşitlik talebiyle de gündemde olan “anadilde eğitim ve savunma”, “KCK tutuklularının serbest bırakılması”, “seçim yasası ve siyasi partiler kanunu değişikliği” gibi güncel beklentilerin karşılanması, Kürt sorununda demokratik çözüm ve toplumsal barışın inşası sürecinde, İmralı görüşmelerinin ana başlıklarını teşkil ediyor.   

Savaş ortamında gelişen milliyetçi dalganın nefretle harmanlanıp tüm toplumu ablukaya almasına karşı her zaman barışı savunagelen Kaos GL, “müzakere” sürecini Danışma Kurulu üyeleri ile değerlendirdi. 

 

Kaos GL Danışma Kurulu Üyelerinin değerlendirmelerini kaosgl.org’da takip edebilirsiniz


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam