09/12/2009 | Yazar: Orhan A

İrlanda Polis Gücü, gey ve lezbiyen polislere hizmet veren bir sosyal kulübü dört yılın sonunda resmen onayladı.

İrlanda Gey Polis Kulübüne Resmi Onay Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İrlanda Polis Gücü, gey ve lezbiyen polislere hizmet veren bir sosyal kulübü dört yılın sonunda resmen onayladı. Gey bir komiser yardımcısı, gizli olduğu dönemini “cehennemde yaşamaya” benzetti.

İrlanda Polis Gücü (Garda) baş komiseri Colin Coyle açılışından dört yıl sonra gey ve lezbiyen polislere hizmet veren bir sosyal kulübü resmi olarak onayladı. Gücün lezbiyen, gey ve biseksüel Gardalıları destekleyen tek ağı olan Grup G, ilk buluşmasını 2007 Kasımında 16 kamu çalışanının katılımıyla gerçekleştirmişti.
 
O tarihten bu yana polisler resmi onay arayışına girmişlerdi. Gey Toplumundan Haberler (GCN)’in Aralık sayısına konuşan Gardalı Niall O’Connor, grubun baş komisere açılmadan önce Avrupalı Gey Polisler Derneği’nden ve İngiltere’deki Gey Polisler Derneği’nden tavsiye istediğini söyledi.   
 
Komiser yardımcısı Paul Franey GCN’ye onay taleplerinin Gardalıların derneklerince desteklendiğini belirtti. “Bizim adımıza onların baş komisere gitmelerini ve kendisinin hemen onay verdiği talebimizi gündeme getirmelerini sağladık” dedi.
 
Gardalı bireyler yaşadıkları güçlüklerin geçmişi hakkında konuştular. 2004 yılında isimsiz bir komiser yardımcısı, bir gey olarak Garda’da “yaşarken cehennemde oluşu” hakkında bir mektup yazmıştı. Geçen yıl lezbiyen bir polis memurunun üssü tarafından tacize uğradığını iddia etmesinin ardından bir iç soruşturma başlatıldı. O’Connor güçteki ilk yıllarında homofobiye maruz kalmış olduğunu belirtti. “Bu yorumları yapan insanlar hemen nerede durduklarını anladılar”, “Bana destek veren 180 polis adayı daha vardı” dedi.
 
Dedektif Lora Bolger eskiden cinsel yönelimini meslektaşlarından sakladığını söyledi. “Güce katılmadan önce açıktım, ama sonra tekrar gizlendim. Gey barlara gittiğimde tanınmaktan ödüm kopardı” dedi.
 
Garda: İrlanda polis gücü ya da bu gücün bir üyesi
Gardaí: Gardalı bireyler topluluğu

Fotoğraf, Britanya Gey Polis Birliğinin yürüyüşünden.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret