07/02/2022 | Yazar: Yıldız Tar

IŞİD'in “Türkiye sorumlusu” olduğu iddia edilen Kasım Güler'in itiraflarına ulaştık. Güler; örgütün Türkiye’deki tüm üyelerine “LGBT ile ilgili eylem yapabilen varsa bildirsin veya yapsın” diye emir gönderdiğini itiraf etti.

IŞİD, Türkiye’deki üyelerine LGBTİ+’lara saldırı emri vermiş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'in “Türkiye sorumlusu” olduğu iddia edilen Kasım Güler'in itirafları üzerinden Alican Uludağ DW Türkçe'de, radikal İslamcı terör örgütünün LGBTİ+’lara bombalı saldırılar planladığını yazdı.

2016’da Kaos GL Derneği’ni hedef alacağı, 2020’de ise basına yansıyan haberlere göre “Taksim’deki LGBTİ+ Derneklerini” hedef alacağı ortaya çıkan örgütün “Türkiye sorumlusu” olduğu iddia edilen Kasım Güler'in itiraflarına ulaştık.

Güler, “İbn-i Adem” kod adlı bir örgüt üyesinin faaliyetlerinden bahsederken örgütün Türkiye’deki tüm üyelerine “LGBT ile ilgili eylem yapabilen varsa bildirsin veya yapsın” diye emir gönderdiğini söyledi.

İtiraflarda, IŞİD’in Konya’daki Utbe kod adlı bir diğer üyesinin de İzmir’de LGBTİ+’lara saldırmak için şehre gittiği, örgütten patlayıcı istediği, olumsuz cevap alınca saldıramadığı da yer aldı. Güler, Adana’da bir örgüt üyesine silah alındığını ve Adana’da LGBTİ+’lara saldırı hazırlığı olduğunu ancak sonrasında neden saldırılamadığını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Taksim’de LGBTİ+ derneklerine saldırı hazırlıklarında olduklarını da doğrulayan Güler, saldırganın yakalanması sebebiyle saldıramadıklarını itiraf etti. Güler ayrıca örgüt üyesi bir kişinin de LGBTİ+’lara saldırı emrini yerine getiremedikten sonra ülkeden kaçtığını söyledi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam