11/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, “Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik” etkinliği yapılacak.

Isparta SDÜ’de Toplumsal Eşitsizlik Atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, “Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik” etkinliği yapılacak.

Kampüs kültür merkezinde, 13 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek etkinlik, SDÜ Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Yılmaz’ın katkılarıyla “Açık Yüksek Lisans Dersi” kapsamında yapılacak.

“Toplumsal Cinsiyet, cinsel yönelimler görmezden gelinerek ele alınabilecek bir olgu değildir” diyen SDÜ öğrencisi Canan Bozkurt şunları söyledi:
“Toplumsal Cinsiyetin içerisindeki cinsiyet kimliklerin ve rollerinin toplumda nasıl inşa edildiği, toplumsal olarak “normal/anormal” kavramlarının neye göre belirlendiğinin ve neden kimilerini dışarıda kimilerini içeride bıraktığından yola çıkılarak bir tartışma yürütmek gereklidir.”
 
SDÜ Sosyoloji Bölüm başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Yılmaz’a teşekkür eden Bozkurt, SDÜ Sosyoloji Bölümünde teori ve pratiği birleştirme düşüncesiyle “Açık Yüksek Lisans Dersi”nde Kaos GL Derneği işbirliği ile bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.
“Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik” etkinliğine Kaos GL’den Ali Erol katılacak. Erol, “Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Adlandırılışının ve Anlamlandırılışının Seyri” başlıklı katkısında, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı verilen eşitlik mücadelesini anlatacak.
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam