05/06/2023 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Barosu, İzmir’de Baro avukatlarına ve LGBTİ+ aktivistlere yönelik polis saldırısını kınayarak hukuki süreci yakından takip edeceğini duyurdu.

İstanbul Barosu: İzmir Barosu’nun yanındayız Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Berkcan Zengin

2. Ege Onur Pikniği, TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından açıkça tehdit edildikten İzmir Barosu önünde basın açıklaması yapmak isteyen LGBTİ+ hak savunucularına ve İzmir Barosu LGBTİQ+ Hakları Komisyonu yönetim kurulu üyesi avukatlara polis saldırdı.

TIKLAYIN - Emniyet, cihatçı faşistleri bize saldırması için kampüs içine soktu!

“İzmir Barosu'nun tüzel kişiliğinde tüm barolara karşı yapılmış olduğu açıktır”

İstanbul Barosu, LGBTİ+ hak savunucularının ve avukatların polis tarafından darp edildiği saldırıyı kınayarak hukuki süreci yakından takip edeceğini duyurdu:

“İzmir Barosu önünde Baro tarafından kurulmuş bulunan Özgür Kürsü’de Onur Haftası kapsamında basın açıklaması yapmak isteyen Ege Üniversitesi öğrencilerine ve orada bulunan İzmir Barosu yöneticileri ile vatandaşlara uygulanan hukuk dışı polis müdahalesini kınıyoruz.

İzmir Barosu LGBTİQ+ Hakları Komisyonu’ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi ile avukatlar ve vatandaşlar polis tarafından darp edilmiştir.

Ayrıca polisin sıktığı biber gazından İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve diğer katılımcılar olumsuz etkilenmişlerdir.

Müdahalenin İzmir Barosu sınırları içerisinde olduğu gerçeği karşısında yapılan bu müdahalesinin insan haklarına, düşünce ve ifade hürriyetine ve bir savunma kurumu olan İzmir Barosu'nun tüzel kişiliğinde tüm barolara karşı yapılmış olduğu açıktır.

İzmir Barosu'nun yanında olduğumuzu beyanla; Baro yöneticilerine, avukat meslektaşlarımıza, öğrencilere ve vatandaşlara yönelik bu hukuk dışı saldırıyı kınıyor ve hukuki süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

TIKLAYIN - İzmir Barosu: Yapılan saldırı kabul edilemez!


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam