03/02/2021 | Yazar: Kaos GL

“Bir arada yaşamanın yollarını biliyoruz ve o yollara sapıyoruz. Bu yollarda da asla yalnız yürümüyoruz. Sapkınız, alışın, gitmiyoruz!”

İstanbul Onur Haftası: Bir arada yaşamanın yollarını biliyoruz ve o yollara sapıyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması ve LGBTİ+’lara nefret kampanyasına ilişkin açıklama yaptı.

“Bir arada yaşamanın yollarını biliyoruz ve o yollara sapıyoruz. Bu yollarda da asla yalnız yürümüyoruz. Sapkınız, alışın, gitmiyoruz!” denilen açıklamanın tam metni şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan olaylarda, önce üniversite bileşenlerinin ardından tüm Türkiye’deki insan hakları savunucularının demokratik ve barışçıl yollarla gösterdikleri tepkilerden suç devşirmek isteyenler bu sefer odağa LGBTİ+’ları aldılar.

“Bakanlar ve diğer yetkililer tarafından “sapkın” olarak nitelendirilmemizle özellikle sosyal medyada yükselen süreçte, önce 30 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü ve Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü tarafından ortak kullanılan odaya polis baskını düzenlendi. Baskının ardından 1 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü usulsüz bir şekilde kayyum Melih Bulu tarafından kapatıldı.

“LGBTİ+’lar olarak yasaklarla ilk kez karşılaşmıyoruz. 80 darbesinin ardından trans kadınların sahneye çıkmasının yasaklanması, 2000’lerde derneklerimize açılan kapatma davaları, Ankara’da yıllarca süren etkinlik yasağı, tüm Türkiye’ye yayılan Onur Yürüyüşü yasakları bunlardan sadece birkaçı. İsimleri değişse de LGBTİ+’lara dair tutumları değişmeyen iktidarlara karşı biz lubunyalar yıllar boyunca dayanışmayla, onurla, umutla bir arada durmayı başardık.

“Bugün geldiğimiz noktada başta BÜLGBTİ+ üyesi arkadaşlarımız olmak üzere tüm LGBTİ+ hareketi ve kimliği üzerinden yürütülen suç devşirme girişiminin ne kadar eğreti durduğunu hem Türkiye’deki hem de dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ+ hareketinin tarihine bakanlar çok iyi göreceklerdir. Barışın, eşitliğin, özgürlüğün simgesi olan gökkuşağı bayrağından; “Nefrete inat yaşasın hayat” sloganlarından; barışçıl Onur Yürüyüşlerinden ve eşitlik talebinden “sapkınlık” ve “terör” çıkarmaya çalışan iktidarın ayrımcı ve nefret dolu politikalarını tüm Türkiye de dünya da izlemektedir.

“Hedef gösterilen BÜLGBTİ+ üyelerinin; kayyum Melih Bulu’ya karşı mücadele eden üniversite öğrencilerinin; eylemlerde gözaltına alınan, tutuklanan, polis şiddetine maruz bırakılanların; sosyal medyada devlet eliyle yürütülen LGBTİ+ fobik kampanyadan etkilenen tüm LGBTİ+’ların yanındayız. Korkuyoruz, kaygılıyız ancak bir aradayız, yine birbirimizden güç alıyoruz, vazgeçmiyoruz! Uygulanan polis şiddetinin ve işkencenin derhal son bulmasını; eylemlerde göz altına alınan herkesin derhal serbest bırakılmasını ve elbette kayyum Melih Bulu’nun istifa etmesini talep ediyoruz!

“Evet, sapıyoruz! LGBTİ+ fobik, genel ahlakçı, ikili cinsiyetçi, kadın düşmanı, ırkçı, işçi düşmanı, sağlamcı, türcü, doğayı talan eden kültür ve zihniyetinizden on yıllardır sapıyoruz. Sizin yarattığınız dünyada sizden başka kimse yaşayamadığı için, yaşam hakkımızı savunduğumuz için sapıyoruz. Eşitsiz, baskılarla çevrili, ayrımcı düzeninizden sapıyoruz. Bir arada yaşamanın yollarını biliyoruz ve o yollara sapıyoruz. Bu yollarda da asla yalnız yürümüyoruz. Sapkınız, alışın, gitmiyoruz!

#Sapıyoruz

#AşağıBakmayacağız

#LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır”

TIKLAYIN - Boğaziçi’nde hedef gösterme, soruşturma ve LGBTİ+’lara karşı nefret kampanyası

TIKLAYIN - Boğaziçi’nde polis saldırdı, yüzden fazla gözaltı: #AşağıBakmayacağız

TIKLAYIN - İstanbul Valiliği’nden ayrımcı Boğaziçi açıklaması

TIKLAYIN - Melih Bulu, Boğaziçi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapattı!

TIKLAYIN - Süleyman Soylu bu sefer de canlı yayında “LGBT sapkınlıktır” dedi


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
nefret