13/01/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı kayyum rektöre ve İTÜ’deki ayrımcı uygulamalara karşı açıklama yaptı.

İTÜ CinsArı: Homofobik rektör istemiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı dün 14:00’da İTÜ Rektörlüğü önünde AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına karşı açıklama yaptı.

Açıklamada İTÜ’lü LGBTİ+ öğrencilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği nedeniyle yaşadığı hak ihlalleri de dile getirildi. Açıklamada “Biz İTÜ’lü öğrenciler olarak dayanışmazsak haklarımızı gasp edilmeye devam edecek” diyen öğrenciler kampüste yaşanan sorunları şöyle anlattı:

itu-cinsari-homofobik-rektor-istemiyoruz-1

“Önceden kampüste etkinlik afişlerimizi görürdünüz şimdi tadilat bahanesiyle izin vermiyorlar. LGBTİ+, trans bayraklarımıza izin vermiyorlar. Bu bayraklar bizim bayrağımız ve bir sorun teşkil etmiyor. Bugün bile okula bayraklarımızla girerken güvenlik şeflerinden izin almak zorunda kaldık, kapıda bekletildik.”

itu-cinsari-homofobik-rektor-istemiyoruz-2

Boğaziçi ve ODTÜ’lü öğrencilerle dayanışmasını açıklayan İTÜ’lü öğrenciler, “Bu haklarımızın gasp edilmesine daha fazla izin vermiyoruz. ODTÜ Onur Yürüyüşü davasında ODTÜ’lü arkadaşlarımızın ve Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı çıkan arkadaşlarımızın yanındayız” dedi.

Açıklama “Homofobik rektör istemiyoruz” sloganlarıyla sona erdi.


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam