01/02/2021 | Yazar: Yıldız Tar

İzmir’de Boğaziçi’ne destek için yapılan onur yürüyüşünde gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar polis hakkında suç duyurusunda bulunacak.

İzmir’de gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı: Darp izleri var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Üniversite Dayanışması’nın Boğaziçi Üniversitesi’nden iki öğrencinin LGBTİ+ karşıtı nefret kampanyaları sonucu tutuklanmasını protesto etmek için düzenlediği onur yürüyüşüne polis saldırdı.

İzmir Alsancak ÖSYM Önü’nde bir araya gelmek isteyenlere polis saldırdı ve 27 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar darp edildi. Polis, alandaki İzmir Barosu’ndan avukatları da ite kaka alandan uzaklaştırdı. Avukatları da gözaltına almaya çalıştı.

Gözaltına alınan herkes İzmir Güvenlik Şube’ye götürüldü. 27 kişi susma hakkını kullandı ve ardından serbest bırakıldılar.

Gözaltına alınanların avukatlarından Mahmut Şeren, KaosGL.org’a müvekkillerinin durumunu şöyle anlattı:

“Müvekkillerimizin vücutlarında görünür ve ciddi darp izleri var. Sağlık kontrollerinde de bu açığa çıktı. Üç müvekkilimizin travmadan dolayı tomografisi çekildi. Bir müvekkilimizin yüzünde de yaralar çok açık şekilde görülüyor. Önümüzdeki günlerde işkenceden suç duyurusunda bulunacaklar. Müvekkillerimiz Türkiye İnsan Hakları Vakfı’na da başvuracaklar. Bugüne kadar hep orantısız müdahalelerle karşılaştık ancak bu sefer bu orantısızlıktan da daha fazla bir şiddet vardı. Yerlerde tekmelenen müvekkillerimiz oldu. İzmir Barosu’ndan biz avukatları da ite kaka alandan uzaklaştırdılar. Meslektaşlarımızdan bazılarını gözaltına almaya bile kalktılar.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam