15/06/2023 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ+’lar piknik yapamasın diye İzmir Emniyeti teyakkuzda! Ege ve Demokrasi Üniversitesi’nin ardından yeni hedef Dokuz Eylül’dü.

İzmir polisi onur pikniği avında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege ve İzmir Demokrasi üniversitelerinin ardından, İzmir’de polis Dokuz Eylül Üniversitesi Onur Ayı pikniğine de saldırdı.

LGBTİ+’ların piknik yapmasını engellemeyi görev edinen İzmir polisi dün (14 Haziran) Direnişin Renkleri’nin Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki pikniğine giden beş öğrenciyi gözaltına aldı. Bulundukları otobüsü takip eden polis, LGBTİ+’lara saldırdı.

izmir-polisi-onur-piknigi-avinda-1

Gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasından sonra Direnişin Renkleri polis baskısını aşarak piknik yapabildi:

“Tüm gözaltılara, müdahalelere, takip edilmelere rağmen pikniğimizi gerçekleştirdik! Dokuz Eylül Onur Pikniğimizi gözaltılarla, baskılarla engellemeye çalışanlara karşı irademizle karşılık verdik. Her yerde, her zaman; vardık, varız, var olacağız!”

İzmir’de pikniğe saldırı ilk değil!

Öte yandan 2 Haziran’da yapılması planlanan 2. Ege Onur Pikniği, TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından açıkça tehdit edildi.

İzmir Barosu, kriz masası oluşturarak Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yaptı. Emniyet Müdürlüğü ve ÖGB’nin, LGBTİ+ öğrencilerin güvenliğini sağlamayacağını bildirmesi üzerine 2. Ege Onur Pikniği ertelendi.

İzmir Barosu önünde Özgür Kürsü’de tüm bu tehditlerle ilgili basın açıklaması yapmak için toplanan Ege Üniversiteli LGBTİQ+ öğrencilere polis “2-3 kişi olacaksınız, daha fazlanızı burada görmek istemiyoruz” diyerek saldırdı.

LGBTİ+ aktivistler ve Baro avukatları polis tarafından darp edildi. Baro önünü kapatarak açıklamanın duyulmasını engelleme girişiminde bulunan polise rağmen 2. Ege Onur Pikniği aktivistleri basın açıklamasını okudu. 

TIKLAYIN - Emniyet, cihatçı faşistleri bize saldırması için kampüs içine soktu!

Direnişin Renkleri, İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ) Onur Pikniği yapmak istedi. Bugün (13 Haziran) İnciraltı’nda piknik yapacaklardı. Ancak piknikten saatler önce hem üniversite kampüsünde hem de piknik alanında polis ablukası başladı.

Pikniğe hazırlanmak için İnciraltı’na giden LGBTİ+’ları polis tehdit etti. Ardından darp ederek iki öğrenciyi gözaltına aldı. Arkadaşları, gözaltına alınan LGBTİ+’lardan bir süre haber alamadı. Gözaltına alınan öğrenciler Balçova Polis Amirliği’ne götürüldü. İfadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Direnişin Renkleri, İzmir Emniyeti’nin suç işlediğini belirterek arkadaşlarına polis saldırısını kınadı:

“İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi LGBTİ+’lar olarak yapacağımız #İDÜOnurPikniği “eyleme dönüşeceği” bahanesiyle engellendi. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı serbest bırakın! Onur Pikniklerini keyfi bir şekilde engellemenize izin vermeyeceğiz!”

Direnişin Renkleri, arkadaşlarının serbest bırakılmasının ardından Kültürpark’ta piknik yaptı. Buradan kolluk kuvvetlerine seslenen Direnişin Renkleri, Tüm baskılara, engellemelere, yasaklamalara rağmen pikniğimizi gerçekleştirdik. Gökkuşağının yasaklanmasına izin vermeyeceğiz! Her yürüyüşümüz onur yürüyüşüdür, alışın buradayız” dedi.

TIKLAYIN - Direnişin Renkleri, polis şiddetini aşıp piknik yaptı

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim, onur yürüyüşü
İstihdam