22/10/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin meclis üyesi Masateru Shiraishi düşen doğum oranından LGBTİ+’ları sorumlu tuttuğu konuşmasından dolayı pişman olduğunu açıkladı.

      Japon siyasetçi Shiraishi ayrımcı sözlerinden dolayı  LGBTİ+’lardan özür diledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Japonya, Tokyo'da yerel meclis üyesi ayrımcı sözlerinden dolayı LGBTİ+’lardan özür diledi.  

İktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin meclis üyesi olan Masateru Shiraishi, Eylül ayındaki bir oturumda Japonya'nın düşen doğum oranından LGBTİ+’ları sorumlu tutmuştu.

Masateru Shiraishi ayrımcı sözlerinden pişman olduğunu söyledi ve “Sözlerimden zarar gören tüm insanlardan içtenlikle özür dilerim. Bu sözlerimden dolayı pişmanlık duyuyorum ve bundan sonra çeşitli cinsellikleri kabul etmek için çabalayacağım” dedi.

Shiraishi’nin pişman olduğu sözleriyse şöyle: “Eğer tüm Japon kadınları lezbiyen olsaydı veya tüm Japon erkekler gey olsaydı, gelecek bir nesil olacak sanıyor musun?”

Özür öncesi eylem

Shiraishi’nin özür dilemek için düzenlediği toplantının öncesinde LGBTİ+ hak savunucuları eylem düzeledi. Kyodonews’e konuşan 55 yaşındaki eşcinsel protestocu Koichiro Hoshino, “Buraya farklı olmadığımı ifade etmek için geldim. Her yerde bulabileceğiniz türden bir insanım” dedi.

 


Etiketler: dünyadan
İstihdam