20/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Trans dışlayıcı grup For Women Scotland (FWS), yaptıkları sosyal medya paylaşımında Rowling’i “bağışçı” olarak tanımladı.

JK Rowling, trans karşıtı grubun kampanyasına 70.000 sterlin bağışladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Harry Potter yazarı JK Rowling, trans karşıtı bir grubun "kadın" kelimesinin yasal tanımına ilişkin Yüksek Mahkeme’deki itirazı için başlattığı kampanyaya 70.000 sterlin bağışladı.

Pinknews’te yer alan habere göre; Rowling'in söz konusu bağışı, Kamu Kurullarında Cinsiyet Temsili Yasası'nda "kadın" kelimesinin tanımı konusunda itiraz başlatan For Women Scotland (FWS) adına yapılan bir kampanyaya bağışladığı bildirildi.

Söz konusu yasa, Cinsiyet Tanıma Sertifikasına (GRC) sahip trans kadınları da kapsayacak şekilde "kadın" kelimesinin bir tanımını içeriyor.

Trans dışlayıcı FWS grubu, trans kadınların da bu tanıma dahil edilmesinin kadın haklarını etkileyeceğini iddia ediyor.  Grup, 16 Şubat’ta yasaya ilişkin itirazlarına verilen ret kararının Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nde temyize götürme izni aldıklarını duyurdu. Grup, temyiz başvurusunun yasal masraflarını karşılamak üzere “CrowdJustice” başlıklı bir bağış kampanyası başlattı.

Times, Telegraph, Scottish Daily Express ve Daily Mail'in haberlerine göre, kampanyanın  başlamasından kısa bir süre sonra JK Rowling FWS'ye 70.000 Sterlin bağışta bulundu.

Haber kaynakları, yapılan bağışta şu ifadelerin yer aldığını aktardı: "Seni tanıdığım için ne kadar gurur duyduğumu biliyorsun. Tüm sıkı çalışmanız ve azminiz için teşekkür ederim. Bu gerçekten tarihi bir vaka."

PinkNews'in ulaştığı JK Rowling'in temsilcileri ise yazarın kişisel bağışları hakkında yorum yapmadıklarını söyledi.  FWS grubu ise X hesabından yaptığı paylaşımda Rowling'i bağışçı olarak tanımladı.

Trans karşıtı açıklamalarıyla gündem olan Rowling, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar film serilerinin oyuncuları da dahil olmak üzere, trans topluluğu hakkındaki yorumları nedeniyle tepkiyle karşılaşmıştı. Rowling ilk olarak 2019 yılında, toplumsal cinsiyet eleştirisi yapan Maya Forstater'a destek vermiş ve 2020’de "regl olan insanlar" ifadesini kullanan bir köşe yazısını eleştirmişti.  Rowling, o zamandan bu yana LGBTİ+’lardan gelen tepkilere rağmen trans karşıtı açıklamalar yapmaya devam etti

Tıklayın-Rowling’in transfobik saldırıları Birleşik Krallık’ta ciddi hasara yol açtı

Tıklayın-Londra İş Mahkemesi’nin Forstater Kararı: Bir Değerlendirme ve Karar Çevirisi


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam