23/06/2020 | Yazar: Umut Güven

Seyhan Arman’ın kaleminden “Maskeyi önce kendinize takın” yazısı Kaos GL Dergisi Karantina II sayısında.

Kaos GL Dergisi okuma önerisi: Maskeyi önce kendinize takın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi iki sayılık Karantina serisi ile LGBTİ+’ların pandemi sürecindeki deneyimlerini okuyucu ile paylaşırken, çeşitli sosyal izolasyon ile karantina hallerini de tartışmaya açtı.

Kaos GL Dergisi Karantina serisinde “karantina” sürecini ve/veya kavramın kendisini farklı perspektiflerden değerlendiren birçok yazı yer aldı. Bu yazılardan biri de Seyhan Arman’ın kaleme aldığı “Maskeyi Önce Kendinize Takın” yazısı oldu.

“Yapabileceğim tek şey var, korunmak.”

Seyhan Arman, kendi deneyimlerini ve Korona virüs pandemisi sürecine dair düşüncelerini Kaos GL Dergi okurları için yazdı.

“…Kim derdi ki yakın gelecekte dünya pandemi ilan edecek ve sokağa bile çıkamayacağız. Bunlar hep çok uzak ihtimaller yâda bilim kurgu filmlerinin yıl 2250 başlıklı konuları diye düşünürdük. Ama bakın geldi çattı büyük bir kâbus. Evlerimize kapanmamız mı dersin? İşsiz kalmamız mı? Canımızın derdine düşmemiz mi? Belirsizlik mi? Neresinden tutarsan tut sorunlu bir zaman. Umarım en az hasarla atlatacağız bu günleri.”…

“…Şimdiden en kötü senaryoları düşünüp komplo teorileri üretmeyin. Virüsü devletler savaşmak için mi üretti, kapitalistler ilaç satmak için mi yaptı, bilmem ne ailesi dünyayı yönetmek için mi yaptı şahsen beni ilgilendirmiyor. İlgilendirmiyor çünkü müdahale etme şansım yok. Yok, o kadar büyük oyunlar değil de gerçekten olabilmesi muhtemel bir hastalıksa da yapabileceğim tek şey var, korunmak.”

Yazının tamamı Kaos GL Dergisi Karantina II sayısında.


Etiketler: insan hakları, medya, sağlık
nefret