09/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, Mart-Nisan 2012 tarihli 123. Sayısında ‘Milliyetçilik’i tartışmaya açtı.

Kaos GL Dergisi "Milliyetçilik"i Tartışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, 123. Sayısında “Milliyetçilik”i tartışmaya açtı.
 
Mart-Nisan 2012 tarihli 123. Sayısı kitapçılarda yerini alan Dergide “Milliyetçiler neden dönüp dolaşıp önce LGBT’lere saldırıyor?” başlıklı “editör” yazısında “O bizim mükemmel toplumumuzu çürüten, çokça iç düşman yaratmaktan geri durmayan iktidar, ardından toplumu o mikroplardan arındırmaya girişiyor. “Suçluları”, “fahişeleri”, “sapıkları” sağlıklı, güçlü ve iyi bireyler karşısında ayıklamak istiyor. Bu iyilerin “erkek”, “güçlü”, “sağlıklı” ve soyu devam ettirecek bireyler olduğunu biliyoruz!” deniliyor.
 
“Milliyetçilik” dosyasının konukları
 
Editörlüğünü Remzi Altunpolat’ın yaptığı 123. sayının “dosya” konukları şöyle:
 
Armağan Öztürk, Güven Gürkan Öztan, Elif Kutlu, Ali Baydaş, Elif Ekin Akşit, Ferhat Özgür, İlkay Kara, Ahmet Yavuz, Tuba Emiroğlu, Tunca Özlen, Eren Barış, Osman Bulugil, Yigilante Kocagöz ve Ramazan Kaya
 
Dosya dışına taşan söyleşiler yazılar
 
Mart-Nisan sayısında Pantomim sanatçısı Janset Karavin ile Buket Korkmaz, AGOS gazetesinden Rober Koptaş ile Emre Terekli, American Idol’ın süperstarı Adam Lambert ile de Cenk Erdem görüştü.
 
Sanatçı Erinç Seymen, “Sweet Memories” çalışması ile 123. Sayının kapağına konuk oldu. Derginin her sayısında orta sayfayı kaplayan “UMUM” bölümünün konuğu ise ‘Onur Kıtası’ adlı çalışması ile Ferhat Özgür.
 
Kaos GL Dergisi’nin 2012 dosya konuları
 
Mayıs- Haziran sayısında “Sınırlar”, Temmuz- Ağustos sayısında “Göç”, Eylül – Ekim sayısında “Hastalıktan İdeolojiye Damgalamaya Karşı Bedensel Direnişler” ve 2012’nin son sayısı Kasım- Aralık’ın dosyası ise “Sosyal Politikalar” olacak.
 
124. sayının dosya konusunu “Sınırlar” olarak duyuran Kaos GL Dergisi, yazılı ve görsel katkıları editor@kaosgl.org adresine 5 Nisan’a kadar bekliyor.
 
İki ayda bir yayınlanan Dergi’nin “dosya”ları ve dosya dışı bölümleri her türlü katkıya açık.
 
Kaos GL Dergisine Abone olabilirsiniz!
 
Kaos GL Dergisini kitapçılarda ve LGBT derneklerinin merkezlerinde bulabileceğiniz gibi abone de olabilirsiniz. Abone olmak için abone@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz.
 
Kaos GL Dergisi “Sınırlar”ı Aşmaya Çağırıyor!

Etiketler: yaşam
İstihdam