11/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Sözlük’te bugün “homofobi” var.

Kaos GL Sözlük: Homofobi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin LGBTİ+ haklarına ilişkin temel kavramları açıkladığı ve sıkça sorulan sorulara yanıtlar verdiği broşüründen her gün bir kavram Kaos GL Sözlüğü ile yayımda!

“Heteronormativite ne demek”, “çok terimsel konuşuyorsun”, “LGBTİ+ ne demek bilmeyenler var”… Bu yakınmalara bir son vermeye geldik. Kaos GL Derneği’nin LGBTİ+ haklarına ilişkin temel kavramları açıkladığı ve sıkça sorulan sorulara yanıtlar verdiği broşürü güncellendi ve güncellenen bu broşürden her gün bir kavram artık kaosGL.org’da yayımda.

Bugün “homofobi” terimini açıklıyoruz:

Bu terim, eşcinsellere yönelik önyargı ve nefreti anlatır. Eşcinselleri ve eşcinselliği aşağılayan, hakaret ya da komedi unsuru olarak gören söylem ve eylemlerin tümünü içerir. Nefret söylemi ve nefret suçları ile yakından ilişkilidir.

Bireysel ve psikolojik bir korkudan ziyade, toplumsal hiyerarşilerden güç alan, o hiyerarşileri sürekli olarak yeniden üreten bir toplumsal olgudur. Homofobi adil ve özgür bir yaşamı savunan herkesin sorunudur.

Homofobi kavramı bir süre özellikle sosyal psikolojide tüm LGBTİ+’lara karşı 20 nefret ve önyargıyı tanımlayan bir kavram olarak görülse de, homofobi, bifobi ve transfobi birbiri ile ilişkili ancak ayrı kavramlardır.

Tüm terimler için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret