15/07/2021 | Yazar: Kaos GL

BÜLGBTİ+: Hukuksuzca kapatılan kulübümüze statüsü geri verilene ve başta Melih Bulu tüm sorumlular yargılanana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Kayyum rektör Melih Bulu görevden alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: Boğaziçi Dayanışması

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

Yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla göreve gelen eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı. Bulu’nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi. Karar resmi gazetede yayımlandı.

“Melih Bulu tüm sorumlular yargılanana kadar…”

Melih Bulu’nun 2 Şubat’ta adaylık statüsünü düşürdüğü Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün (BÜLGBTİ+) mesajı şöyle:

“Altı ayda bizim yerimize Melih Bulu sönüverdi. Geldiği gibi bir gece yarısı kararnamesi ile görevden alındı. Talebimiz açık ve net: tüm üniversitelerde üniversite bileşenlerinin katılımıyla rektörlük seçimlerinin gerçekleşmesini istiyoruz. Hukuksuzca kapatılan kulübümüze statüsü geri verilene ve başta Melih Bulu tüm sorumlular yargılanana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Boğaziçi Dayanışması: “BULGBTİ+ Kulübü tekrar açılana ve diğer demokratik taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz”

Kayyum rektöre karşı altı aydır direnişe devam eden Boğaziçi Dayanışması'nın açıklamasıysa şöyle: “Bir geceyarısı atanan kuklanın, başka bir geceyarısı görevden alınması bir kazanımı değil, yalnızca yönetememe krizini ve sarayın acziyetini ifade eder! Taleplerimizi tekrarlıyoruz: Bütün bileşenlerin dahil olduğu rektörlük seçimi yapılana, BULGBTİ+ Kulübü tekrar açılana ve diğer demokratik taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz! Altı ayı aşkın süredir sürdürdüğümüz mücadelemizin yalnızca Melih Bulu'ya karşı olmadığını, tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyor ve hepinizi #TümKayyumlarGidecek diyerek sesimizi büyütmeye çağırıyoruz.”

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde sergideki bir kolaj eserin hedef gösterilmesiyle başlayan süreç LGBTİ+’lara şiddet ve “LGBTİ+ derneklerinin kapatılması” çağrılarının da olduğu nefret kampanyasına evrildi.

27 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü odasının kapısındaki çıkartmalar sökülmüş, 2 Şubat’ta da Melih Bulu imzalı kararla uzun süredir aday kulüp statüsünde bekletilen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün adaylık statüsü düşürülmüştü.

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) ofis koordinatörünü de ücretsiz izne çıkararak, CİTÖK ofisinin çalışmalarının fiilen durduğunu duyurmuştu.

 

 

 

 

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret