05/06/2022 | Yazar: Kaos GL

“Eski yeni tüm gönüllü aktivist ve aktivist adaylarımıza çağrımızdır; gelin Keskesor ile Amed'te şanlayalım.”

Keskesor LGBTİ+ Amed on yaşında: Burdayız ayol! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bir süredir çalışmalarına ara veren Keskesor LGBTİ+ Amed Oluşumu, onuncu yaşında “Keskesor ile Amed'te şanlayalım” çağrısıyla döndü.

Onur Ayı’na özel @bugraphical imzalı yeni logosuyla çağrı yayınlayan oluşum, “Şimdi onarım zamanı” diyerek eski ve yeni tüm aktivistleri bir araya gelmeye davet etti. Kuirfest’e Amed’te ev sahipliği yaparak alanlara dönen oluşumun çağrısı şöyle:

Merhaba Lubunya;

Uzun bir zamandan sonra tekrardan merhaba demenin ve varolmanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz.

Yıllar oldu bir araya gelemeyişimiz. Çok ama çok özledik. Biliyoruz siz de çok özlediniz.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Kuirfeste Amed'te ev sahipliği yaparak yeniden buradayız dedik. 3 gün boyunca dolu dolu geçen etkinliklerimizden aldığımız coşkuyla daha güçlü adımlarla kaldığımız yerden devam ediyoruz. 

Keskesor, 2012 yılında bir grup LGBTİ+nın bir araya gelmesiyle Amed'te kuruldu. Kuruluş aşamasında Amed'te ve çevre illerinde LGBTİ+fobiye, heteroseksizme, ataerkiye, militarizme karşı cinsiyet özgürlükçü, ekolojist, anti-hiyerarşik anti-faşist, ekolojist bir örgütlenme yapısıyla mücadele etme kararı aldı. Ve günümüze kadar bu kararlılıkla mücadele yürüttü. Yer yer yoruldu, yer yer kırıldı, bölündü, dağıldı ancak bitmedi. Çünkü yılların emeğiyle kurulmuş bir Keskesor'u fes etmek hiç içimize sinmedi. Hiçbir şey yapmazsak bile Keskesor'un adını yaşatma bilinciyle hareket ederek günümüze geldik.

2012-2015 yılları arasında özellikle ülkemizde çözüm ve barış diyaloglarının sürdüğü süreçte daha özgür bir mücadele yürütürken, 2015 sonrası çözüm ve barış diyalog sürecinin bitmesiyle yaşanan olumsuzluklardan bizler de nasibimizi aldık. Bölgedeki politik süreç ilk LGBTİ+ları vurdu. Artan LGBTİ+fobi ve şiddet pek çok görünür aktivistimizi geriye çekti. Ve bölgedeki politik süreç haliyle bizleri de kötü etkileyince bir süre sonra bizler de kırıldık, üzüldük, yıprandık, darıldık... Ve çok kötü dağıldık. Geriye kalanlar olarak da bu süreci omuzlayamazsak bile en azından Keskesor'un ismi yaşasın dedik.

Şimdi kaldığımız yerden gücümüz oranıyla kentte ve bölgede LGBTİ+ özgürlük mücadelemize devam edeceğiz. Yaşanan kırgınlıklar, dargınlıklar, madilikler elbette olacak. Şimdi onarım zamanı. Eski yeni tüm gönüllü aktivist ve aktivist adaylarımıza çağrımızdır; gelin Keskesor ile Amed'te şanlayalım.

10. Yaşında Keskesor LGBTİ+ Amed Oluşumuz olarak Pride'a özel yeni logomuzla Onur Ayını kutluyoruz.


Etiketler: yaşam
İstihdam