25/08/2021 | Yazar: Kaos GL

Koza dizisinin çekimleri tamamlandı. Dizinin ilk bölümü, 30 Eylül’de Youtube’ta yayınlanacak.

Koza dizisi 30 Eylül’de yayınlanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İki trans kadının hayatı üzerinden kimlik çatışmalarını, yaşam zorluklarını, kadın cinayetlerini ve politik oluşunu ekranlara taşıyacak Koza dizisinin yayın tarihi belli oldu. Dizi, 30 Eylül’de Youtube’ta yayınlanacak.

Dizinin tanıtımı şöyle:

“Koza, yaşamın zorluklarına rağmen var olma, görünür olma adına güç bir mücadelenin gösterimine arz edilmiş ve iki trans kadının iş hayatlarında, yaşadıkları toplumda kendilerine karşı gösterilen ön yargının gereksizliğine göndermeler yaparak, hayatın tüm renklerini barındıran yaşamlara da yetecek kadar büyük olduğunun bir göstergesi olacaktır.”

Gerçek hayatlardan esinlenerek senaryolaştırılan, "Koza" dizisi, YouTube @kozadizi kanalında yayınlanacak.

Senaryosunu Serdar Saraçoğlu'nun yazdığı, yönetmenliğini İsa Aslan'ın, görüntü yönetmenliğini Hakan Yücel'in üstlendiği, Bergüzar Bercan Meran ve Göksu Başaran’ın başrolde yer aldığı Koza dizisinin yapımcısı da Göksu Başaran.

Dizide Başaran'ın sevgilisi Yaşar Kaplan da sürpriz bir rolle yer alacak.

“Bu resmi değiştirmek için…”

“Her bölümde gerçek hayat hikayeleri olacak” diyen Başaran çekimler sırasında diziyi KaosGL.org’a şöyle anlatmıştı:

“Dizinin başrolünde iki trans kadın oyuncu varız. Her bölümde hayat hikayelerinden yazılmış bir senaryo ile karşınızda olacağız. Şimdiye kadar üç bölüm yazıldı. Önümüzdeki günlerde de çekmeye başlayacağız. Çok heyecanlıyız.

“Koza bir yaşam mücadeleleri hikayesi. Trans kadınların verdiği yaşam mücadelesini anlatacağız. Anaakım medyada, dizi ve filmlerde bize yer verilmiyor. Oyunculuk yaptığım için çok yakından görüyorum bunu. Roller verilmiyor. Sansür var. Bu resmi değiştirmek için bir gayret işe koyuldum ve böyle bir proje ürettim. Kendi tecrübelerimden yola çıktık. İlerleyen bölümlerde başka LGBTİ+ oyuncuları da dahil edeceğiz. Trans erkek oyuncuların da yer almasını istiyoruz. Trans erkeklerin hayat hikayelerini de anlatabilmek isteriz.”

Teaser’ı aşağıdan izleyebilirsiniz…


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kadın, medya, kültür sanat
İstihdam