31/07/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Saldırganın Ortodoks Yahudi olduğu ve bundan 10 yıl önce de Onur Yürüyüşü’ne saldırdığı belirtiliyor.

Kudüs Onur Yürüyüşü’nde bıçaklı saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Saldırganın Ortodoks Yahudi olduğu ve bundan 10 yıl önce de Onur Yürüyüşü’ne saldırdığı belirtiliyor.

Kudüs’te dün (30 Temmuz) yapılan Onur Yürüyüşü’nde 6 kişi bıçaklandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır.

İsrail Polisi’ne göre saldırıyı Keren Heyesod Caddesi’ndeki saldırıyı gerçekleştiren kişi Yishai Shlissel adında bir “Ortodoks Yahudi”. Shlissel’in bundan 10 yıl önce de Onur Yürüyüşü’nde 3 kişiye bıçakla saldırdığı belirtiliyor.

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre geleneksel Yahudi kıyafetleri içerisindeki saldırgan, yürüyüşçülerin arkasından yaklaşarak önüne geleni bıçaklamaya başladı. Polis saldırgana müdahale etti ve gözaltına aldı.

Haaretz gazetesine göre, polis ırkçı grup Lehava’nın Onur Yürüyüşü’ne çok da uzak olmayan bir yerde yürüyüşü ‘protesto etmesine’ izin vermişti. Protestoda aşırı sağcı lider Benzi Gopstein da yer alırken; yürüyüş günü sabah saatlerinde polis yine aşırı sağcı Baruch Marzel’i gözaltına almış ancak bunun yürüyüşle alakası olmadığını söylemişti.

Saldırının ardından İsrail Hükümeti’nden ilk açıklama Başbakan Netanyahu’dan geldi. Netanyahu yaralananlara geçmiş olsun dedi ve “İsrail’de hangi tercihi yaparlarsa yapsınlar her erkek ve kadının güven içinde yaşamasını sağlamak zorundayız” dedi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam