20/12/2021 | Yazar: Yıldız Tar

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi LGBTİQA+ Topluluğu Kuir AYBÜ’den Yasin’le konuştuk: 1001 Kuir Masalları adlı kuir masallarımızı sıcak şarap eşliğinde anlatacağımız gece etkinliği ve daha fazlasıyla yeni yılda birçok etkinlikle geliyoruz.

Kuir AYBÜ, Yıldırım Beyazıt’ın çehresini değiştiriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kampüslerimizde ne tür fobilere, ayrımcılıklara uğruyoruz? Bunlara karşı dayanışma mekanizmalarımız neler? Kuir dayanışma nedir, kimi ve neyi kapsar, neyi hedefler?”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi LGBTİQA+ Topluluğu Kuir AYBÜ, tüm bu sorulara ve daha fazlasına yanıtlar bulmak için Kuir Dayanışma Pratikleri atölyesi düzenledi.

18 Aralık Cumartesi günü yapılan atölyede üniversiteliler kampüslerindeki mevcut durumu ve topluluğun geleceğini de konuştu.

Bu yıl yola çıkan ve yola çıkar çıkmaz Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin çehresini değiştiren Kuir AYBÜ ile bu etkinliği fırsat bilerek çalışmalarını ve kampüsteki durumu konuştuk.

“Kampüslerimizi kuir güvenli alan politikalarına uygun ortamlara uyumlama/dönüştürme yöntemlerini tartıştık”

Oluşum’dan Yasin, Kuir Dayanışma Pratikleri atölyesinin topluluklarının “kuruluş, örgütlenme ve kitlesini büyütme çalışmaları ve görünürlük etkinliklerinden sonra lubunyalar için kampüslerdeki mevcut durumu ve topluluğun dayanışma adına ilerisi için nasıl bir yol izleyeceğini ele alan bir etkinlik” olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“AYBÜ'nün şehre yayılmış ve çoğunlukla birbirinden habersiz kampüslerine, etkinlikte bir araya gelen lubunyaların güncel deneyim aktarımlarına dayanarak güvenli alan değerlendirmeleri yaptık. Merkez kampüs olan Esenboğa'da farklı bölüm ve fakülteleri içeren bloklar arasındaki fobi ve ayrımcılık seviyelerinin ne kadar değişebildiği bu aktarımlardan çıkardığımız ilginç bir sonuçtu. Kampüslerimizi kuir güvenli alan politikalarına uygun ortamlara uyumlama/dönüştürme yöntemlerini tartıştık ve bu yöntemlerin lubunya ve lubunya olmayan akranlarımız, akademik personel ve okul yönetimi için uygulanabilirliği ve yöntem pratiği seviyesinde farklılaşabildiği üzerinde duruldu.

1001 Kuir Masalları geliyor!

Peki Kuir AYBÜ’nün bundan sonraki etkinlikleri ne olacak? Yasin, sürprizi kaçırmadan KaosGL.org’a 1001 Kuir Masalları etkinliğini müjdeledi:

“Atölyenin ikinci oturumunda kuir dayanışma pratiklerimizin bir ayağı olan etkinlik/atölye planımız ve yeni etkinlik önerileri üzerine konuşuldu. Yeni etkinlik fikirlerini heyecanla dile getiren birçok arkadaşımız oldu. Sürprizi tam olarak kaçmasın istesek de bizi de çok sabırsızlandırdığı için üzerine konuşmaktan vazgeçemediğimiz 1001 Kuir Masalları adlı tüm lubunyaların katılımına açık olacak, mevcut masalları kuirleştirdiğimiz veya kendi kuir masallarımızı sıcak şarap eşliğinde anlatacağımız bir tür gece etkinliği ve daha fazlasıyla yeni yılda birçok etkinlikle geliyoruz.”


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam