03/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Yeşil Sol Parti aday adayı biseksüel Kürt kadın sanatçı Semyani Perizade, sosyal medyada maruz bırakıldığı nefret söylemine karşı dayanışma talebinde bulunuyor.

“Kürt LGBTQA+'ların görünürlüğü size zarar değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Semyani Perizade

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 14 Mayıs seçimlerine listelerinden gireceği Yeşil Sol Parti milletvekili aday adayı biseksüel Kürt kadın sanatçı Semyani Perizade sosyal medyada maruz bırakıldığı nefret söylemine karşı dayanışma talebinde bulunuyor.

Milletvekili aday adayı Semyani Perizade, dayanışma talebinde, ırkçılık nedeniyle Kürtçe sanat üreten kişilerin işsiz kaldığını, kendisinin de işsiz kaldığı pandemi döneminde sanat üretemediğini, bu sebeple bir dönem Onlyfans hesabı açmayı söylediği bir paylaşım ve cinsel yönelimi nedeniyle hedef gösterildiğini anlatıyor.

“Bu ülkede görünür LGBTQA+ bireyleri ve Kürt kimliğine sahip çıkanlar için hayat pek de kolay değil” diyen Perizade şöyle devam ediyor:

“İlginç olan onlyfans yapacağımı duyurunca (bakın tekrar ediyorum sayfam yok. Açmayı düşünmüşüm deyip hedef kitlenin tepkisini ölçmüşüm) kimse böyle linç etmedi, küfür etmedi, beni lanetlemedi. Hatta büyük bir ilgi ve destek geldi. Fakat aday adayı olacağımı duyurunca birden namus kumkuması, ahlak bekçisi, açık kovalamaca, linç, küfür, hakaret vs vs.”

“Ne yani Orospular siyaset yapamaz mı?”

Ahlakçı ve bifobik nefret söylemine karşı “Bu nefret niye yahu? Diyelim ki bazılarının saldırgan diliyle “Orospuyum” Eee? Ne yani Orospular siyaset yapamaz mı? Kitap okuyamaz mı? Sanat yapamaz mı? Kürtçe konuşamaz mı? Demokrasiyi savunamaz mı? Mecliste olamaz mı?“ diye soran Perizade Kürt hareketi ve LGBTİ+ hareketinin kesişimselliğinden de bahsediyor:

“Garip olan bize yapılan zulmün kaynağına değil de öğrendikleri zulmü sizinle aynı saftaki biri veya birilerine reva görmeniz. Kürt LGBTQA+ ların görünürlüğü size zarar değil. “Madem milli bilinç, ulusal bilinç” diye saçınızı başınızı yoluyorsunuz. Peki bu yaptığınızı ulusal bilinçle nasıl bağdaştırabiliyorsunuz? Halbuki biz dünyada ileri demokrasi adına kapsayıcılığımız ve eşitlikçiliğimizle devleti olmayan ama çağdaşlarıyla aynı vizyonda ve seviyede bir millet olarak biliniyoruz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam