01/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Komisyondan Burak KaosGL.org’a, ‘İçinden geçtiğimiz süreç bir arada durmamızı gerektiriyor’ diyerek ‘inançlı ya da inançsız’ herkesi toplantıya çağırdı.

Lambdaistanbul İnanç ve LGBTİ Komisyonu toplanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul İnanç Komisyonu yeni dönemi planlamak için toplanacak. Komisyondan Burak KaosGL.org’a, “İçinden geçtiğimiz süreç bir arada durmamızı gerektiriyor” diyerek “inançlı ya da inançsız” herkesi toplantıya çağırdı.

Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin İnanç ve LGBTİ Komisyonu, 2016 yılında neler yapacağını planlamak için toplanıyor. Komisyon, 6 Aralık Pazar günü saat 18.00’de Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde bir araya gelecek.

Komisyon, “inançlı ya da inançsız” herkesi toplantıya katılmaya davet ederek çağrı metninde şunları belirtti:

“Dinin kültürel etkisinin fazla olduğu bir coğrafyada yaşadığımızı reddetmeden, inançlı (tek tanrılı olanlarından çok tanrılı olanlarına ya da tanrısız olanlarına kadar her türlü) bir LGBTİ birey olmak hakkında tartışma zemini yaratabilmek; inançlarımız, inançsızlıklarımız, ritüellerimiz, yarattığımız LGBTİ kültürü (doğumlarımız, çocuklarımız, alternatif ailelerimiz, cenazelerimiz...) ve tinselliği (saunalar, aplikasyonlar vs.) hakkında 2016 yılında neler yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geliyoruz.”

Tam da içinden geçtiğimiz şu süreçte…

Derneğin İnanç ve LGBTİ Komisyonu’ndan Burak toplantı öncesi KaosGL.org’a konuştu, komisyon olarak bugüne kadarki çalışmalarını anlattı:

“Lambdaistanbul Kültür Merkezi'nde hali hazırdaki aktivist grup içinde, yaklaşık 2 yıl önce bir araya gelmeye başladık. Önce kendi içimizde inançlılık hallerimizi birbirimize aktararak LGBTİ camiası içinde görünmez kılınan/bazen hor görülen inançlılık hallerimizi görünür kılmaya çalıştık. Ardından İslamcı STK'lardan, İslamofobi’ye, İslam'da eşcinsellikten, Müslüman eşcinsellere kadar birçok konu hakkında sunum/söyleşiler ve film gösterimleri yaparak “hem kuir, hem de Müslüman” kimliklerimizin bir arada nasıl var olabileceğine dair tartışma zemini yaratmaya çalıştık. Bu sırada da sayımız arttı ve büyüdük.

“Aramızdan uygun bir arkadaşımızın Güney Afrika'da Müslüman Kuir Eğitmenler Eğitimi’ni alarak Türkiye ile gelmesi ile birlikte iki kez bu eğitimi LKM çatısı altında gerçekleştirdik. Türkiye'nin içinden geçtiği süreç çalışmalarımıza ara vermemize sebep olsa da tam da işte bu süreç bizim bir arada durmamızı gerektiren ve tüm kimliklerimizle barışıp, onların çeşitliliğini hep birlikte vurgulamamız gereken süreç olduğunu düşünüyoruz.”


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam