04/03/2016 | Yazar: Yıldız Tar

‘Kimle takıldığınıza değil, neyle takıldığınıza karışıyoruz’ sloganı ile yola çıkan Denizatı Cinsel Sağlık Ürünleri ile konuştuk.

‘LGBTİ dostu’ cinsel sağlık mağazası: Denizatı Shop Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kimle takıldığınıza değil, neyle takıldığınıza karışıyoruz” sloganı ile yola çıkan Denizatı Cinsel Sağlık Ürünleri ile konuştuk.

Cinsel sağlık ürünlerine ulaşmak, marketten ya da eczaneden almak zor olabiliyor. Dildo, strapon gibi seks oyuncaklarını geçelim bazen kondom almaktan bile çekinebiliyoruz. Tam bu noktada devreye online mağazalar giriyor.

Denizatı Shop bu mağazalardan biri. Diğerlerinden farkı ise kendisini ‘LGBTİ dostu’ olarak tanımlaması.

Nedir bu Denizatı ve ‘LGBTİ dostu’ olmak ne anlama geliyor? Biz sorduk, mağaza kurucularından Emre yanıtladı…

Denizatı nedir, nasıl bir mağaza?

Denizatı, internet üzerinden cinsel sağlık ürünleri tedarik etmek amacıyla Ocak 2016'dan bu yana hizmet veren, LGBTİ dostu bir çevrimiçi mağazadır.

Nasıl kuruldunuz?

İlk aşamada yalnızca arkadaş çevresinde, kaliteli ve makul fiyatlarda ürün sağlama ile başladığımız bu yolculuğumuza, vizyonumuzdan şaşmadan aynı gizlilik kaidesini koruyarak başta LGBTİ bireyler olmak üzere gereksinimi olan herkesle paylaşmak amacıyla bu internet sitesini kurduk ve hizmet alanımızı genişletmeyi hedefledik.

Belli bir hedef kitleniz var mı?

“Kimle takıldığınıza değil, neyle takıldığınıza karışıyoruz” sloganı ile yola çıkan Denizatı Cinsel Sağlık Ürünleri olarak hedef kitlemiz, sağlıklı ve bir o kadar da eğlenceli bir cinsel hayat sürdürmek isteyen herkesi kapsamaktadır.

Cinselliğin tabulaştırıldığı bir coğrafyada, özellikle de homofobi ve transfobinin kol gezdiği bir dönemde, sağlıklı ve eğlenceli bir cinsel yaşama sahip olmak ve bunun için gerekli ürünlere erişmek o kadar da kolay olmayabiliyor.

Bizlerin hizmet verme amacı da işte tam olarak bu; fobilerinden arınmış, cinselliğin bir gereksinim olduğunun bilincinde olan, hizmet ettiğimiz kimselerin sıkılmadan ve bunalmadan güven içerisinde alışveriş yapabilecekleri bir ortamı kendilerine sunmaktır.

Peki neden LGBTİ dostu cinsel sağlık mağazası? Farkı ne?

Her azınlık grupta olduğu gibi LGBTİ bireylerin de toplum tarafından doğru anlaşılması ve onaylanması için herkes kadar “normal” olunduğunun anlaşılması gerektiği düşüncesindeyiz. Bunu gerçekleştirmek amacıyla da toplumla bütünleşmeyi sağlamak ve sosyal dayanışmaya önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. İşte bu nokta bizi sektördeki diğer firmalardan farklı kılıyor.

Yalnızca heteroseksüelleri “normal” kabul eden ve bu kapsamda LGBTİ bireyleri görmezlikten gelen kapitalist muadillerimizin aksine bizler yalnızca hizmet ettiğimiz kesime değil aynı zamanda toplumsal hassasiyete önem veren ve bunu LGBTİ bireylerin genelinde var olduğunu göstermeyi hedefleyen bir kuruluşuz.

Düzenli olarak yapacağımız kampanyalarımız ile sokak hayvanlarına barınak ve yiyecek yardımı yapılacak, trans misafirhanesine yardım yapılacak ve Denizatı Shop ormanı yapılacak.


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam