02/05/2022 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ+’ların 1 Mayıs’taki işini Mersin’den Umut Derin anlatıyor: Sınıfı bölenin kimliğim değil alanlarda olduğuma şaşıranlar olduğuna inandığım için alanlardaydım.

LGBTİ+’lar 1 Mayıs alanlarından bildiriyor: 1 Mayıs'taydım çünkü burası benim alanım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’lar her yıl olduğu gibi bu yıl da dört bir yanda 1 Mayıs alanlarını doldurdu. Ancak bu yıl, on yıllar öncesine ışınlanmayı tercih edenler, “LGBTİ+’ların 1 Mayıs’ta işi ne” diye sordu. Biz de bu soruyu ciddiye aldık, alanlardaki LGBTİ+’lara yönelttik. “1 Mayıs’ta işin neydi aşko” diye sorduk.

Umut Derin, Mersin’den bildiriyor:

“1 Mayıs'ta alanlardaydım. Çünkü neden olmayayım? Sınıfı bölenin kimliğim değil alanlarda olduğuma şaşıranlar olduğuna inandığım için alanlardaydım. Kimliği nedeniyle iş yerinde ayrımcılığa, tacize, mobinge uğrayan, terfi alamayan, eşit hissedemeyen lubunkuşlar için alanlardaydım. Seks işçiliğini emek olarak görmemekte ısrar eden sekter, sert, eril sol harekette bir kez daha emek tartışması yaratmak için alanlardaydım. "Susma haykır seks işçisi vardır" sloganıma şaşırarak bakan, eşlik etmeyen, "feminist" kız kardeşlerimle bir kez daha emek, beden, sömürü, rıza tartışması yapmak için alanlardaydım. "LGBTİ+ hakları sendikal haklardır" demek için alanlardaydım. Sendikalar sarı değil rengarenk olsun demek için alanlardaydım. Sadece patrona karşı değil emek hareketine karşı; katmanlı kimliklerden bir haber vermek için alanlardaydım. 1 Mayıs'taydım çünkü burası benim alanım! Biz LGBTİ+'lar öznesi olduğumuz tüm toplumsal hareketler ile kesişecek, dayanışacak ve alanlarda olmaya devam edeceğiz. Biz değil siz değişeceksiniz aşko! Emeğimiz ve kimliğimizi itibarsızlaştırmaya çalışanlara inat yaşasın örgütlü mücadelemiz!”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam