28/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Direnişin Renkleri İzmir’den Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı açıklama.

“LGBTİ+’lar Akbelen mücadelesinin yanında” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnişin Renkleri İzmir Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı İkizköy halkının yanında olduğunu açıkladı. Dernek, termik santral kurmak için ağaçların kesilmesine karşı köylülerin direnişine destek açıklaması yaptı.

“LGBTİ+’lar Akbelen Mücadelesinin Yanında” başlıklı açıklamada “LGBTİ+’lar olarak doğa ve yaşam savunucularının mücadelesine omuz vermeye devam edeceğiz” diyor.

Genç LGBTİ+ Derneği de Akbelen’e destek açıklaması yapmıştı. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

LGBTİ+LAR AKBELEN MÜCADELESİNİN YANINDA!

Sermayenin ve doğa düşmanı iktidarın Akbelen ormanları üzerindeki

talanına, Limak Holding ve IC Holding'in kömür maden sahasını genişletmek için başlattığı ağaç kıyımına ve İkizköy halkının direnişine ket vurmaya çalışanlara karşı İkizköy halkının ve Akbelen mücadelesinin yanındayız. Direnen İkizköy halkının iki yıldır verdiği mücadele karşısında ağaç kesim ekiplerinin jandarma desteğiyle birlikte ormanlık alana girerek kesime başlamasını ve İkizköy halkına işkence ederek köylülere saldırmasını kabul etmiyoruz. Köy halkını ve ülkenin birçok yerinden direnişe destek için gelenleri tazyikli suyla, biber gazıyla, işkenceyle gözaltına alanlardan; ormanları, hayvanları, doğayı, yaşamlarımızı yok etmeye çalışanlardan soracak hesabımız var!

Doğayı daha fazla kâr için, daha fazla para için, sermayenin çarkını daha rahat döndürebilmek için yağmalayan bu kapitalist sisteme karşı mücadele etmeye; doğa düşmanı devleti yıkma yolunda LGBTI+lar olarak doğa ve yaşam savunucularının mücadelesine omuz vermeye devam

edeceğiz!


Etiketler: insan hakları, ekoloji
İstihdam