13/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Emek Partisi (EMEP), LGBTİ+’ların var olma ve yaşam hakkını hedef alan “Büyük Aile Yürüyüşü” isimli nefret mitinglerine çağıran videonun RTÜK tarafından yaygınlaştırılmasıyla ilgili “Devlet eliyle apaçık nefret suçu işleniyor” dedi.

“LGBTİ yurttaşların yaşam haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TIKLAYIN – RTÜK’ün onay verdiği, 17 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek nefret mitingine çağıran video kamu spotu olarak yayımlandı.

Emek Partisi (EMEP), LGBTİ+’ların var olma ve yaşam hakkını hedef alan “Büyük Aile Yürüyüşü” isimli nefret mitinglerine çağıran videonun Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından kamu spotu olarak bazı ulusal kanallarda yayınlanmasıyla ilgili mesaj yayınlayarak “LGBTİ yurttaşların yaşam haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi:

“‘Kamu spotu’ adı altında devlet eliyle apaçık nefret suçu işleniyor. Bu kara propaganda videosu ile nefreti sıradan hale getiremezsiniz!

LGBTİ yurttaşların yaşam haklarını gasp etmek için devlet olanaklarını seferber edenler, LGBTİ'lere yönelecek toplumsal şiddetin, baskı ve nefretin başat faili olacaktır.

Buna izin vermeyeceğiz. Eşit yurttaşlık haklarımız, özgür ve güvenli bir hayat hakkımız için yan yanayız, bir aradayız.”

TIKLAYIN – Nefret mitingini kamu spotu olarak yayımlayacağını duyuran RTÜK’e karşı eylem için bir araya gelen Direnişin Renkleri İzmir aktivistleri, işkenceyle gözaltına alındı.

TIKLAYIN – “Mücadelemizle cevap vermeye devam edeceğiz!”


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, siyaset
İstihdam