02/05/2014 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ’ler 1 Mayıs’ta 18 şehirde sokağa çıktı, alanları gökkuşağına boyadı: Birlikte mücadeleyle, hep beraber özgürleşmeye!

LGBTİ’ler 1 Mayıs’ta 18 şehirde sokağa çıktı, alanları gökkuşağına boyadı: Birlikte mücadeleyle, hep beraber özgürleşmeye!
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) ülke genelinde sokağa çıktı. Gökkuşağı bayrakları Adana, Ankara, Antalya, Antep, Balıkesir, Çanakkale, Dersim, Diyarbakır, Eskişehir, Giresun, İskenderun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Mersin ve Trabzon’da dalgalandı. Birlikte mücadeleyle, hep beraber özgürleşme çağrısı yinelendi.
 
 
Adana: O biçim iş!
Adana’da Queer Adana’nın çağrısıyla bir araya gelen LGBTİ’ler “O biçim iş” pankartı arkasında yürüdü, “Kadın kadına aşk vardır” ve “İrademe dokunma” dövizleri taşıdı.
 
 
Ankara: Ya birlikte özgürleşeceğiz ya da hep birlikte çürüyeceğiz!
1 Mayıs alanına ilk kez 2001 yılında örgütlü olarak katılan LGBTİ’ler Ankara Tren Garı önünde bir araya geldiler. Bu yıl aralarında Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin de olduğu Anti Otoriter Blok’la yürüyen LGBTİ’ler, “Ya birlikte özgürleşeceğiz ya da hep birlikte çürüyeceğiz!” pankartı taşıdılar. Bağımsız LGBTİ aktivistleri de döviz ve gökkuşağı bayraklarıyla 1 Mayıs’ta alanlarda yer aldılar.
 
 
Antalya: İşçi ibne el ele, cinsel sınıfsal devrime!
Pembe Caretta LGBTİ ise Antalya’da “İşçi ibne el ele, cinsel sınıfsal devrime” pankartı açtı. Gökkuşağı bayrakları Antalya’yı doldurdu.
 
 
Antep: Homofobi dışarı, renkler içeri!
Antep’te “Homofobi dışarı, renkler içeri” pankartı arkasında toplanan LGBTİ’ler homofobiye karşı mücadeleyi yükseltti. Antep’teki eylemi Zeugmadi LGBT örgütledi.
 
 
Balıkesir: Yasak ne ayol?
Balıkesir’de ise LGBTİ’ler, İnsan Hakları Derneği Balıkesir Şubesi ile birlikte yürüdü, “Yasak ne ayol” dedi.
 
 
Çanakkale’de gökkuşağı bayrakları
LGBTİ’ler Çanakkale’de de sokaklara çıktı, gökkuşağı bayrakları ile miting alanında yerlerini aldı.
 
 
Dersim: Patronsuz, pezevenksiz, şiddetsiz, sömürüsüz bir dünya
Dersim’de Roştiya Asmê’nin çağrısıyla bir araya gelen LGBTİ’ler patronsuz, pezevenksiz, şiddetsiz, sömürüsüz bir dünya şiarıyla yürüdü. Dersim’deki yürüyüşe civar illerden de katılım oldu.
 
 
Diyarbakır: Mücadeleye devam!
Diyarbakır’da Keskesor LGBT gökkuşağı bayrakları ve Keskesor flamalarıyla yürüdü. Yıllardır her toplumsal eylemde yer alan Diyarbakırlı LGBTİ’ler “Mücadeleye devam” dedi.
 
 
Eskişehir: Genel ahlaksız!
Eskişehir’de ise Morel’in çağrısıyla bir araya gelen LGBTİ’ler “Genel ahlaksız”, “Velev ki ibneyiz” ve “Anayasada cinsel yönelim” dövizleri taşıdı.
 
 
Giresun: Cinsiyetçi ve homofobik sisteme hayır!
LGBTİ’lerin alanlara çıktığı bir diğer şehir Giresun oldu. Giresun’da “Cinsiyetçi ve homofobik sisteme hayır” pankartı açıldı, gökkuşağı bayrakları taşındı.
 
 
İskenderun: Patron ne ayol
İskenderun Özgürlüğün Renkleri de alanlara çıktı, “Patron ne ayol” dedi. Eylemde gökkuşağı bayrakları açıldı.
 
 
İstanbul: Barikat başlarında gökkuşağı
İstanbul’da ise LGBTİ’ler yasaklanan Taksim Meydanı’na yürümek için Şişli’de buluştu. Gün boyu süren çatışmalarda gökkuşağı bayrakları barikat başlarında dalgalandı.
 
 
İzmir: LGBTİ hakları, emekçi meselesi
İzmirli LGBTİ’ler 1 Mayıs’ı gökkuşağının renklerine boyadı, “LGBTİ hakları, emekçi meselesi” dedi.
 
 
Kayseri’de alanlarda gökkuşağı
Kayseri’de ise LGBTİ’ler gökkuşağı bayrağı ile HDP (Halkların Demokratik Partisi) ile birlikte yürüdü.
 
 
Kocaeli: LGBTİ her yerde!
Kocaeli’de alanlara çıkan LGBTİ’ler, “LGBTİ her yerde” dedi. Gökkuşağı bayrakları ile özgürlük mücadelesini yükseltti.
 
 
Malatya: Homofobi dışarı, renkler içeri
Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nin çağrısıyla toplanan LGBTİ’ler gökkuşağı bayrakları ile yürüyüşte ve miting sahnesinde yerini aldı. LGBTİ’ler, “Homofobi dışarı, renkler içeri” dedi.
 
 
Mersin’de yoğun katılım
Mersin 7 Renk’in çağrısıyla gökkuşağı bayrakları Mersin’de özgürlük şarkısının sesini yükseltti. Eyleme katılım yoğun olurken, çok sayıda kişi LGBTİ’lerin özgürlük mücadelesini desteklediklerini belirtti.
 
 
Trabzon’da da gökkuşağı!
Trabzon Mor Balık LGBT, 1 Mayıs alanına gökkuşağı bayraklarıyla çıktı, “Her yerdeyiz” dedi. 

Etiketler: yaşam
nefret