14/08/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği, mesleki sorumluluklarını yerine getiren hekimlerin hedef gösterilmesini kınadı.

LİSTAG: Bilim ve sevgi en önemli rehberlerimizdir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LİSTAG - LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği, İstanbul Tıp Fakültesi uzman hekimlerinin hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makalelerinin çarpıtılarak hedef gösterilmesine karşı kınama mesajı yayınlayarak “Çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğu söz konusu olduğunda, bilim ve sevgi en önemli rehberlerimizdir” dedi:

“Çocuk sağlığı alanında dünyada önemli bir merkez olan İstanbul Üniversitesi'ndeki sağlık profesyonellerimizi uluslararası bir dergide yayınlanan makaleleri nedeniyle medyada hedef gösteren, bilimsel gerçekleri çarpıtan veya ayrımcılık içeren her türlü söylemi kınıyoruz.

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları olarak, çocuklarımızın eşit hak ve fırsatlara sahip olduğuna inanıyoruz. Onların cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimleri ne olursa olsun, her birinin kendisini mutlu, sağlıklı ve özgür bir biçimde ifade edebilmesi için, kimliklerinin ve varlıklarının onurlandırıldığı sevgi dolu bir ortamda büyüme haklarına saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz.

Çocuklarımıza her türlü destek ve sevgiyi sunmak için buradayız ve çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğu söz konusu olduğunda, bilim ve sevgi en önemli rehberlerimizdir.”

Ne oldu?

Ürolog Zeki Bayraktar, Yeni Şafak gazetesi aracılığıyla İstanbul Tıp Fakültesi uzman hekimlerini hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makalelerini çarpıtarak hedef gösterdi. Bayraktar, cinsiyet disforisi teşhisi konulan çocukların ameliyat edildiğini öne sürerek ederek devletten LGBTİ+ düşmanı yasalar çıkartılmasını talep etti.

İstanbul Tabip Odası, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu ve Çocuk Endokrinolojisi Derneği, mesleğini icra eden ve bilimsel hakikati savunan uzman hekimlerin hedef gösterilmesini kınayarak yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci kulüpleri ortak bildiri yayınlayarak “Hocalarımızın yanındayız” diyerek ayrımcılığa karşı herkes için yaşamı savunmaya ve mesleklerini yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ile birlikte 24 sağlık derneği sorumluluklarını yerine getiren hekimleri hedef göstermenin suç olduğunu hatırlatarak sağlık ve güvenlik otoriteleri olmak üzere tüm kurumları bu saldırgan tutumların engellenmesi, sorumluların hak ettikleri cezayı alması ve meslektaşlarının güvenliğinin sağlanması için göreve çağırdı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam