26/07/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Barış Bloku Büyük Barış Yürüyüşü’nün yasaklanmasının ardından Aksaray’da basın açıklaması yaptı.

Barış Bloku Büyük Barış Yürüyüşü’nün yasaklanmasının ardından Aksaray’da basın açıklaması yaptı. Blok Suruç katliamını kınadı, “Gezi’nin kardeşlik ve barış selamını fidanlar ve oyuncaklarla Kobanê’ye taşıyacağız” dedi.

Barış Bloku’nun çağrısıyla İstanbul Aksaray Meydanı’nda yüzlerce kişi AKP’nin savaş politikalarına karşı bir araya geldi.

“Barışa sahip çıkacak, size savaş yaptırmayacağız” diyen savaş karşıtları yaptıkları basın açıklamasıyla Suruç katliamını, askeri operasyonları, siyasi gözaltı dalgalarını, Eğitim-Sen’e polis baskınını ve basına sansürü kınadı.

Barış için yüzler bir arada

Taksim’den Aksaray’a yapılması planlanan Büyük Barış Yürüyüşü’nün yasaklanması sonucu Aksaray’da açıklama yapan kitle, her dilde “Barış” yazılı döviz ve flamalar ile SGDF’ye dönük bombalı saldırıda yaşamını yitiren 31 kişinin fotoğraflarının yer aldığı bayrakları taşıdı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve çok sayıda HDP milletvekili katıldı.

LGBTİ’ler “İyi olmayacağım” dövizleri taşıdı

Barış Bloku’nun güvenlik çemberi oluşturduğu eylemde yoğun polis ablukası da dikkat çekti. LGBTİ’ler de eyleme saldırıda yaralanan LGBTİ aktivisti Loren Elva’nın “İyi olmayacağım” sözlerinin yer aldığı dövizlerle katıldı.

Kitle adına basın açıklamasını Nuray Sancar okudu. 7 Haziran seçimlerinde meclisteki çoğunluğunu yitiren bir hükümetin toplumun kaderini belirleyecek kararlar alamayacağını belirten Sancar, “Hükümet IŞİD’le çatışmayı, barışa ve demokratik özgürlüklere saldırının kılıfı haline getiriyor. Cumhurbaşkanı ve istifa etmiş AKP Hükümeti eliyle tüm ülke bir kez daha güvenlikçi politikalara teslim ediliyor” dedi.

Gezi’nin kardeşlik ve barış selamını Suruç katliamında yaşamını yitirenler anısına fidanlar ve oyuncaklarla Kobanê’ye taşıyacaklarını ifade eden Sancar, savaşlarda kazanan taraf olmadığını söyleyerek bütün toplumu barış mücadelesini büyütmeye çağırdı.


Etiketler: yaşam
nefret