16/06/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Trans Güzellik yarışması sonuçlandı. Yarışma düzenleyicilerinden Asya Dilovan KaosGL.org’a konuştu.

‘Trans kadınların çok güzel işler yapabileceğini kanıtlamak istedik’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans Güzellik yarışması sonuçlandı. Yarışma düzenleyicilerinden Asya Dilovan KaosGL.org’a konuştu: “Trans kadınların bir araya geldiğinde çok güzel işler yapabileceğini Türkiye toplumuna kanıtlamak istedik.”
 
Fotoğraf: Cumhuriyet
 
Trans kadınların dayanışmayla düzenlediği Angel of Turkey Trans Güzellik Yarışması Pazar günü (14 Haziran) The Mekan’da yapıldı. Bir aydır süren bir çalışmanın ardından yarışma jürisi kazananları belirledi.
 
Çeşitli gösterilerin de olduğu gecenin sonunda birinci Damla Deniz, ikinci Ece Erdoğan, üçüncü ise Laçin Yalçın oldu.
 
Biz de gece henüz başlamamışken yarışmanın düzenleyicilerinden Asya Dilovan’ı kuaförde yakaladık ve sorularımızı ilettik. Büyük bir heyecanla geceye hazırlanan Dilovan geçtiğimiz yıl ilki yapılan yarışmayı şöyle anlattı:
 
“Bu yarışmayı birinci yarışma olarak değerlendiriyoruz çünkü geçen sene Hêvî LGBTİ olarak düzenlemiştik ancak bu yıl hiçbir örgütle bağlantımız yok. Bağımsız bir jüri olarak bu yarışmayı düzenliyoruz.”
 
“Herkes gibi sıradan olduğumuzu göstermek istedik”
 
Türkiye’de trans kadınların görünürlüğü için yarışmayı düzenlediklerini söyleyen Dilovan, “Bu aynı zamanda sosyal bir proje” diye ekledi: “Trans kadınların da bu toplumdaki herkes gibi sıradan bir birey olduğunu ve bir araya geldiğimizde çok güzel işler yapabileceğimizi Türkiye toplumuna kanıtlamak istiyoruz.”
 
Yarışmayı örgütledikleri süreçte çok fazla zorlukla yaşadıklarını da aktaran Dilovan, “Ama gecenin güzel geçmesi her şeye değer” dedi.
 
Yarışmanın birincisi Damla Deniz, eğer katılmak isterse Tayland’taki Miss Queen International Trans Güzellik Yarışması’na gidecek. Yarışma gelirleri ile aynı zamanda İzmir’deki Trans Misafirhanesi’ne de katkı sağlanacak. Bir bütçe de sokakta kalan zor durumdaki trans kadınlar için ayrılacak. 

Etiketler: yaşam
İstihdam