26/09/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği, Kaos GL’nin Hornet’in engellenmesine itiraz dilekçesini reddetti.

Mahkeme, Kaos GL’nin Hornet engeline itirazını reddetti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tanışma ve partnerlik ağı Hornet’e erişim, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin 6 Ağustos 2020 tarih ve 2020/5617 sayılı kararına istinaden engellendi. Kullanıcılar ağın aplikasyonuna bir süre daha erişebildi ancak Ağustos 2021’de bu sefer de mahkeme kararıyla Hornet, App Store’dan kaldırıldı.

Kaos GL Derneği, engelleme kararına itiraz etti. Dernek, engel kararının LGBTİ+ var oluşunun toplumdan dışlanması anlamına geldiğini vurgulayarak, “Kişilik haklarına gelen zararları önleme masumane bahanesiyle cezalandırılan bir bütün olarak LGBTİ+ toplumunun iletişim kanalıdır” dedi.

Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı incelemeden reddetti. Hakimlik, daha önce engelleme kararına itiraza ilişkin red kararı verildiğini belirterek; Kaos GL’nin başvurusuna dair “karar verilmesine yer olmadığına” karar verdi.

Türkiye’de 3 milyondan fazla kullanıcısı olan Hornet’in sansüre karşı açtığı dava süreci de devam ediyor. Hornet’in itiraz başvurusu duruşma yapılmadan reddedildi. Şirket bunun üzerine Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu.


Etiketler: medya, dijital şiddet
İstihdam