01/09/2020 | Yazar: Umut Güner

Yıllar öncesinde Ayı hareketi üzerinden kurduğumuz dostlukları ve dayanışmayı yeniden inşa etmeye çalışacağız ve sevgili Mali seni her daim dostlukla hatırlayacağız.

Maliyle vedalaşmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Genel Koordinatörü Umut Güner, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mali’nin ardından yazdı:

Mali’yle ve dolayısıyla Türkiye Ayılarıyla tanışmam Kaos Kültür Merkezinde oldu. Dayanışma yemeklerinde her daim gelen bizi yalnız bırakmayan dostlarımızın başında yer alıyorlardı. Ankara’daki evleri ayılar için bir buluşma noktası idi. Dayanışma yemeklerimizi aratmayacak bir kalabalığın toplaştığı ev partilerinden birine bizi de davet etmişlerdi. Politbürodan bir eksiği olmayan Kaos ekibi olarak bu daveti toplantımızda değerlendirip hep birlikte gitmeye karar vermiştik. Sanırım hayatımın en keyifli ev partilerinden biri idi. Bugün halen tanışıklığım olan ayı ve chaserlerin büyük çoğunluğu ile o gün tanıştım. Kaçırdığım partilere katılanları daha sonradan öğrendiğimde hayıflanmadığım da olmadı değil…

Sonrasında BaharAnkara ve Güztanbul’da Ayılarla ve Mali’yle tekrar tekrar karşılaştık. 2002 Güztanbulunda Anadolu ve Türkiye Ayıları’nın birlikte organize ettiği aralarındaki meseleleri konuşmak için buluştukları akşam yemeği sanırım kendimi rahat ve keyifli hissettiğim ortamlardan biri olmuştu. Gene Kaos GL’in düzenlediği pikniklerde de Mali ve ayı çevresi ile yan yana gelmelerimiz fazlaca oldu. Sanırım 2010 gibi Kaos GL sitelerinin web tasarımcısı olarak daha yakından çalışmaya başladık. Maliyle çalışırken bazen gerileceğimizi hissederdim. Ama ilginç bir şekilde gerileceğimizi düşündüğüm zamanlar da başka zamanlar da Mali’ye gerilirdik ama bu gerilimler telefon görüşmesi sırasında çözülür, birbirimizi öperek telefonlarımızı kapatırdık. Mali’yle çalıştığımızda hiçbir zaman üçüncü bir kişi yada kurumla çalışıyormuş hissine kapılmadan güvenle çalıştık. Kafamıza bu alana ilişkin bir soru işareti gelmeden amasız ve şartsız güvenebildiğimiz birinin olmasının ne kadar büyük bir hazine olduğunu 40’lı yaşları devirirken daha iyi anlıyorum.

Ailelerimizi dönüştürebildiğimiz oranda özgür yaşayabildiğimiz kadar özgür ölebiliyoruz. LGBTİ+ hareketine onca emek veren bir dostumuza ilişkin taziye yayınlarken de onun anısını yaşatmak için bu yazıyı kaleme alırken de aynı endişeleri yaşıyorum.

2015’den bu yana Türkiye LGBTİ+ hareketi zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte ne yapmak sorusuna yanıtları bizi hem 17 Mayıs Derneğine hem de 40+ Lubunya Yaşlılık Çalışmaları Grubunun kurulmasına götürdü. Bu iki çalışmada da LGBTİ+ toplumunu güçlendirmeyi ve LGBTİ+ aktivizmi ile LGBTİ toplumu arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyoruz. Aslında yıllar öncesinde Ayı hareketi üzerinden kurduğumuz dostlukları ve dayanışmayı yeniden inşa etmeye çalışacağız ve sevgili Mali seni her daim dostlukla hatırlayacağız.

Mali’ye sevgilerle…


Etiketler: yaşam
İstihdam