20/06/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Bir grup erkek aktivistlere işkence etti ve öldürdü.

Meksika’da üç LGBTİ aktivisti kaçırıldı ve öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Meksikalı LGBTİ aktivistleri Estrada, Vega ve López bir gece kulübünden kaçırıldı. Bir grup erkek aktivistlere işkence etti ve öldürdü.

Meksika’nın önde gelen üç LGBTİ aktivisti haftasonu öldürüldü. Rubén Estrada, Roberto Vega ve Carlos Uriel López’in cansız bedenleri Mexico City ve Chilpancingo arasındaki turistik bölge Taxco yakınlarında bulundu.

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre bir grup erkek üç aktivisti bir gece kulübünden kaçırdı. Ülkedeki LGBTİ oluşumu Diversidad Guerrero Başkanı Gaby Soberanis Washington Blade’e olayla ilgili konuştu. Soberanis, saldırganların üç aktivisti gasp etmeye çalıştığını, ardından zorla bir kamyona bindirdiğini söyledi.

Aktivistlerin cansız bedenleri anayol kenarında bulundu.

İşkence edildi

25 yaşındaki Estrada, Taxco Onur Yürüyüşü’nün ve yerel eşcinsel güzellik yarışmasının organizatörlerinden biriydi. Partneri Carlos Uriel López ve arkadaşları Roberto Vega da LGBTİ hak savunucusuydu.

Yerel medyadaki görseller, cinayetten önce aktivistlerin işkenceye maruz bırakıldığını da gösteriyor.

Mart ayında bir başka aktivist de öldürülmüştü

Meksika’da 2014-2016 seneleri arasında en az 202 LGBTİ kişi öldürüldü.

Geçtiğimiz Mart ayında da LGBTİ ve feminist aktivist Kleo ölü bulunmuştu. Açıklamalara göre Guanajuato kentindeki özel bir mülkte bulunan Kleo’nun vücudunda işkence belirtileri vardı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret