15/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Miraş Güneş cinayetinde olaya karıştıkları ileri sürülen üç kişi gözaltına alındı.

Miraş Güneş cinayetinde üç şüpheliye gözaltı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

İzmir Bornova’da yaşayan trans kadın Miraş Güneş’e bir süredir ulaşılamıyordu. 12 Mart’ta kendi oturduğu evin yine Güneş’e ait bir üst katından kötü kokular gelmesi üzerine yakınları daireye girdi ve Güneş’in öldürüldüğü, bir battaniyeye sarılarak çekyat içerisine konulduğu açığa çıktı. İlk belirlemelere göre, Güneş’in sert cisimle başına vurulduğu ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi.

TIKLAYIN – İzmir’de trans kadın öldürüldü

Evrensel’in haberine göre polis, olaya karıştıkları ileri sürülen S.G., M.İ. ve T.T’yi yapılan operasyon sonucu yakalayarak 14 Mart’ta gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

“Dayanışmaya çağırıyoruz!”

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, Miraş Güneş’in cinayet haberinin ardından nefret cinayeti faillerinin cezalandırılması ve her türlü transfobik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesinesi için dayanışmaya çağırdı:

“Tüm üzüntü ve öfkemizle tekrar haykırıyoruz: Trans kadınlara yönelik gerçekleşen tüm saldırıların failleri ceza almalıdır! Miraş Güneş’i katleden failler etkin soruşturma yürütülerek bulunmalı ve nefret saikiyle işlediği cinayet için en üst sınırdan ceza almalıdır!

Transmizojenik, heteroseksist ve cinsiyetçi erkek iktidarın kutuplaşma yaratarak hedef haline getirdiği ve siyasal rant elde etmeye çalıştığı bu nefret dolu siyasete ve bu iklimden güç alan faillere karşı herkesi koşulsuz olarak trans kadınlara yönelik nefret suçu ve nefret cinayetlerinin takipçisi olarak ses çıkarmaya, faillerin cezalandırılması ve her türlü transfobik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesine karşı dayanışmaya çağırıyoruz!”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam