31/08/2016 | Yazar: Kaos GL

Amedspor Kadın Taraftar Grubu Mor Tribün’ün "anne-kız maça gelin!" çağrısına Sportif Lezbon’dan tam destek!

Mor Tribün ve Sportif Lezbon kadınları sahaya çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amedspor Kadın Taraftar Grubu Mor Tribün'ün "anne-kız maça gelin!" çağrısına Sportif Lezbon'dan tam destek!

Fotoğraf: Mor Tribün resmi Twitter hesabı

JİNHA’ya konuşan Amedspor Kadın Taraftar Grubu Mor Tribün'den Şilan Yumlu tüm kadınları tribüne çağırdı. Amedspor’un futbol takımından öte hayata karşı bir duruşu olduğunu belirterek eril-ırkçı-faşist zihniyete karşı tribünlerin güçlenmesi gerektiğine işaret etti. Şilan, “Elimizden geldiğince kadınların sesini duyuracağız. Gidilen her deplasmanlarda yer almaya çalışacağız. Bu amaçla yolla çıkan tüm kadınlar anneli kızlı olarak maçlara geliyor. Bu taraftar grubunda bulunan tüm kadın taraftarlarda aynı şekilde maçlara geliyor. Bu davranışlarımız tüm annelerimize örnek olacak şekilde annelerimizden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Kadın takımımıza da desteğimiz sürecek”

Şilan 2. Lig’de mücadele edecek Kadın Futbol Takımları için daha fazla mücadele edeceklerinin altını çizerek, “Ayriyeten tüm bu söylemlerimiz A takımının yanında, kadın takımımız içinde geçerli. Bilindiği üzere Kadın Takımımız 2. Lig'e çıktı onlarda bu yıl 2. Lig’de mücadele yürütecek. Desteklerimiz onlar içinde her zaman fazlasıyla olacaktır” diye belirtti.

Sportif Lezbon’dan tam destek!

Ankara’da lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların “top koşturduğu” Sportif Lezbon adına konuşan Seçin Tuncel kaosGL.org’a verdiği demeçte Mor Tribün’ün çağrısına “Tam destek!” dedi.

Fotoğraf: Sportif Lezbon resmi Facebook sayfası

Tuncel, egemenlerin futboluna karşı dayanışma futboluna işaret etti: “Futbol sadece top koşturduğumuz bir alan değil. Bizler egemenlerin kirlettiği futbolu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Oyunumuz militarizmden, cinsiyetçilikten, heteroseksizmden bağımsız, dayanışma ağları kurduğumuz bir alan. Bu nedenle dayanışma içinde olmalıyız. Sokaklarla birlikte sahaları da terk etmiyoruz, terk etmeyeceğiz! Biz sahalarda barışa pas, savaşa gol atıyoruz.”

Ankara'dan Amed'e büyüyen dayanışma

Amedspor, Bursaspor ile yaptığı maçta, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nca (PFDK) “taraftarların ideolojik propaganda yapması” yapma gerekçesiyle bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılması üzerine Sportif Lezbon'un da oynadığı Özgür Lig takımları Amedspor için dayanışma mesajında bulunmuşlardı.


Etiketler: yaşam, spor
nefret