19/05/2015 | Yazar: Eyüp Çakır

Homofobi ve transfobi karşıtları Antep’te ‘Nefrete karşı sarıl bana’ diyerek 17 Mayıs’ı kutladı.

Homofobi ve transfobi karşıtları Antep’te “Nefrete karşı sarıl bana” diyerek 17 Mayıs’ı kutladı.
 
17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün Antep’te ZeugMadi ve “Bağzı Üniversiteliler”in çağrısıyla dün (18 Mayıs) Antep’te bu yıl üçüncü kez kutlandı.
 
Gaziantep Üniversitesi önündeki Abdullah Cömert Meydanı’nda bir araya gelen aktivistler Türkçe, Arapça, Kürtçe, Azerice ve İngilizce “Nefrete karşı sarıl bana” (Free Hug) yazan dövizleri taşıdı. Çoğunluğunu üniversiteli gençlerin oluşturduğu kalabalığı kendilerine sarılmaya davet eden aktivistler yoğun sivil polis ve çevik kuvvet tacizine rağmen etkinliği üniversite önünde gerçekleştirdi.
 
Antep’te okuyan öğrencilerin ve Anteplilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan aktivistler sloganlar atarak sarılma etkinliğine devam etti. “Susma haykır eşcinseller/translar vardır”, “Aşk, aşk hürriyet uzak olsun nefret”, “Nefrete karşı sarıl bana”, “Suriyeli kardeşim sarıl bana”  sloganlarının yanı sıra çevredeki polislere de “Polis buraya sarıl bana” sloganları atan aktivistler polisten karşılık bulamadı.
Etkinlikte ayrıca “Bütün dünya buna inansa hayat bayram olsa” şarkısı da söylenerek hem eğlenildi hem de Antep’teki ve dünyadaki nefret protesto edildi.
 
İlgili haber:

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam