12/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Non-binary yüzücü Pars Loren, 27-30 Temmuz tarihlerinde, Hollanda, Nijmegen’de gerçekleşen EuroGames’den üç altın madalyayla döndü.

Non-binary yüzücü Pars Loren’den 3 altın madalya daha Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

WorldPride 2021 kapsamında, Danimarka’da düzenlenen EuroGames’den üç altın madalya kazanan yüzücü Pars Loren, bu yıl 3 madalya daha kazandı.

Bu sene 27-30 Temmuz tarihlerinde, Hollanda, Nijmegen’de gerçekleşen EuroGames’den üç altın madalyayla daha dönen nonbinary sporcu Loren sosyal medya hesabında başarını şöyle paylaştı:

“EuroGames’e yine non-binary bir yüzücü olarak katıldım ve 3 altın madalya daha aldım. Bu sefer bu yolda yalnız hissetmedim çünkü bir sürü harika insanla tanıştım; trans ve non-binary sporcular için yeni bir gelecek inşaa etmek isteyen. EuroGames'e katılmamın asıl amacı trans ve non-binary sporcuların görünür olması. Önümüzdeki yıl, önceki yıllara göre çok daha fazla görünürlükle orada olacağımıza inanıyorum.”

“Çünkü bu sadece benim değil, tüm komünitemizin mücadeleleri sonucu kazanılmış bir başarı”

Pars Loren yüzme alanında non-binary bir sporcu olarak Türkiye’de yeterince desteklenmediğini de söyledi. Daha önce KaosGL.org’a konuşan Loren şunları söylemişti:

“Spor gibi maalesef çok eril bir dünya içerisinde queer bir yüzücü olarak çok büyük zorluklarla mücadele ederek hayatımın on bir yılını geçirdim. Eminim okuyucularınız arasında bir yerlerde spor yapan ve anlattıklarımı okuduktan sonra benim gibi hisseden kişiler vardır. Tek dileğim onların mücadelesine umut ışığı olması bu başarının. Çünkü bu sadece benim değil, tüm komünitemizin mücadeleleri, pes etmeyişleri sonucu kazanılmış bir başarı”


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam