26/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Nora Şenkal, Paris Moda Haftası kapsamında düzenlenen Guy Laroche’un 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyon defilesi için podyumdaydı.

Nora Şenkal, Paris Moda Haftası’nda podyumda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir’de yaşayan LGBTİ+ hakları aktivisti model Nora Şenkal, Paris Moda Haftası’nda podyuma çıktı. Guy Laroche’un 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu tanıttığı defilede yer alan Şenkal, resmi Instagram hesabından “Beni bu güzel şovun bir parçası yaptığınız için teşekkür ederim” dedi.

“Nora bunu yapmalısın!”

Şenkal, kaosGL.org’a geçtiğimiz Mart ayında Trans Görünürlük Günü için verdiği röportajda şöyle demişti: “Moda her zaman ilgimi çekmiştir. Renklerle kumaşlarla, formlarla oynamak beni farklı bir evrene götürürdü. Hala böyle. Gelecekte tasarımlarımı hayata geçirmeyi çok istiyorum. ‘Cisseksizme uymayan’ bedenleri kapsayan koleksiyonları hayata geçirmek istiyorum. Bu sanırım istemekten de öte, sanki içimden bir ses ‘Nora bunu yapmalısın, bunu kesinlikle yapmalısın, gizli gizli üzerine doladığın kumaşların, sürdüğün rujların bir anlamı olmalı’ diyor.”

nora-senkal-paris-moda-haftasi-nda-podyumda-1

“Model olmak da başka bir hayalim aslında. Bedenimi sevmeyi çok zor öğrendim çünkü. Üzerime kumaşları dolayıp ayna karşısına geçtiğim zamanları hatırlıyorum. Hep bir başkasını hayal ederdim yansımamda. Artık bunu yapmıyorum. Bedenimi sevmeyi çok zor öğrendim. Şimdi bedenimi sevdiğimi herkese göstermek istiyorum.”


Etiketler: moda
İstihdam