12/12/2022 | Yazar: Ali Erol

Eğitim-Sen Bursa Şubesinin 11 yıldır düzenlediği “toplumsal cinsiyet eşitliği” konulu resim yarışması yandaş sendikanın talebiyle yasaklandı.

Öğrencilerin 11 yıllık resim yarışmasına “LGBT” iptali Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Valiliği, Eğitim-Sen Bursa Şubesi’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında 11 yıldır düzenlediği resim yarışmasını önce onayladı, adından yasakladı.

Eğitim-Sen, “toplumsal cinsiyet eşitliği” konulu resim yarışmasının, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onay vermesine rağmen, gerici çevrelerin ve yandaş sendikanın yoğun baskısı sonucu” Valilik tarafından iptal edildiğini duyurdu.

“Cinsiyetçi müfredat ve uygulamalar ile ayrımcılık derinleşmekte, cinsel yönelim farklılıkları da yok sayılmaktadır”

Sendika, iptalin ardından, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Esas Alan Mücadelemiz Devam Edecek!” açıklaması yaptı: “Aynılaştırıcı, gerici, cinsiyetçi müfredat ve uygulamalar ile ayrımcılık derinleşmekte, cinsel yönelim farklılıkları da yok sayılmaktadır. Karma eğitime yönelik müdahaleler, eğitimin dinselleşmesi ve çocukların geleneksel rol kalıpları ile yetiştirilmesine yönelik politikalar, şiddetin ve cinsel istismarın da önünü açmaktadır.”

Eğitim-Sen Bursa Şubesinin 11 yıldır geleneksel hale getirdiği resim yarışması başvurusunun kabul edilmesi sosyal medyada “Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünden LGBT temalı resim yarışmasına onay” paylaşımıyla sunuldu. Eğitim-Sen ise “iptal”in ardından, geçen sene yaptıkları “kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele” konu resim sergisini gene sosyal medyada paylaştı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “onay”dan bilgisi olmadığını ve “soruşturma” başlattığını duyurdu: “Görevde olmadığım tarihlerde ve öncesinde onay vermediğim bir konu ile ilgili bilgim dışında alınmış sosyal medyada dolaşan onay; derhal iptal edilmek üzere valilik makamına sunulmuş ve ilgili onay valiliğimizce iptal edilmştir!”

Eğitim-Sen Bursa Şubeden Derviş Erdem ise “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi”nin Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2014 – 2016 yılları arasında yürütüldüğünü ve konunun okullarda ders olarak okutulduğu hatırlatırken ekledi: “Resim yarışmasının düzenleyicisi olan Eğitim Sen Bursa Şube’ye bilgi verilmemişken ve duyuruya çıkmamışken bu belgeleri yandaş medyaya servis ederek farklı anlamlar çıkarılmasına yol açan görevliler hakkında ne yapacağınızı merakla bekliyoruz.”

Eğitim-Sen, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği resim yarışmasına önce onay verip sonra iptal eden Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) önünde, “Çocuklarımızı Karanlığınıza Teslim Etmeyeceğiz” açıklaması yaptı: “İstismara, şiddete, tacize, tecavüze, karşı eşitlik, özgürlük, laiklik mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

Eğitim-Sen Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem, Bursa MEM önünde yaptığı konuşmada, 11 yıldır düzenledikleri resim yarışmasının bu sene iptal edilmesini sosyal medyadan öğrendiklerini söyledi: “Yarışmanın yapılmasına dair onay, şubemize bildirilmemiş ve duyuruya çıkmamış olmasına rağmen, il milli eğitim müdürlüğünden çıktığı anlaşıldığı üzere onay yazısı ve komisyon kararının fotoğrafları çekilmek suretiyle, okuduğunu anlamayan gerici çevrelere servis edilmiş, bunlar da çarpıtarak, üstelik komisyon üyelerini de hedef göstererek yayın ve yazılar yazmıştır.”

Eğitim-Sen Bursa Şube Sekreteri, “Bu çocukların yaptığı resimlerin neyinden rahatsız oldunuz?” diye soruyor: “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin neyinden rahatsız oldunuz? Yaptığımız basın açıklamasında çocuklarımızın yaptığı resimleri gösterdik. Bu çocukların yaptığı resimlerin neyinden rahatsız oldunuz? Kadını birey olarak görmeyen, 5-6 yaşındaki çocukların evliliğini hatta cinsel ilişkiyi normal gören zihniyetin baskısı sonucu resim yarışmamızın iptal edildiğini düşünüyoruz.”

ogrencilerin-11-yillik-resim-yarismasina-lgbt-iptali-1

“Sözde resim yarışması”nın şifresini yandaş basın çözdü: “Bursa'da eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırma girişimi”

“Okullarda LGBT İşgaline Geçit Yok” görsel-kolajı hazırlayan Yeni Şafak, sosyal medyada, “Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin LGBT'yi meşrulaştıran 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' temalı resim yarışması, Bursa Valiliği'nin aldığı kararla engellendi” paylaşımı yaptı. “Bursa Valiliği okullarda LGBT propagandasına izin vermedi” başlığı altında devam eden Yeni Şafak, Nilüfer Belediyesi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da aradan çıkarırken, “haber”in konusu, içeriği nasıl olsa fark etmez diyerek LGBTİ+ karşıtı nefret nakaratlarını da sıraladı: “Bursa'da eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırma girişimi”, “LGBT'yi meşrulaştıran 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' temalı resim yarışması”, “sözde resim yarışması”, “LGBT’yi özendiren girişim”, “LGBT lobisi”, “LGBT sapkınlığı”, “eşcinsel sapkınlığı”

Yeni Şafak’ın bıraktığı yerden Aydınlık devam ediyor: “Okullardaki bütün çocuklara LGBT resimleri çizdireceklerdi! Valilik'ten kritik karar geldi... Osmanlı başkentlerinden Bursa'ya LGBT gölgesi düşürme çabaları devam ediyor... LGBT tandanslı resim yarışması...”

Akit, “eşcinsel sapkınlık” nakaratını tekrar ederken, “Bursa Valiliği sapkınlığı destekleyen sözde eğitimcilerin resim yarışmasına geçit vermedi” demekle yetinmedi, nefret yayınında bir de gökkuşağı bayrağı yaktı.

Yandaş sendika: “Eğitim Sen yaptığı etkinliklerle nesli ifsat ediyor. İyi ki feraset sahibi yöneticiler var”

Eğitim-Sen’in “yandaş sendika” olarak adlandırdığı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın ise twitter hesabından, KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in homofobi ve transfobi karşıtı yayınlarından bir görsel-kolaj eşliğinde, ““Ne B..’a  Yaradı Normal Olmak” diyen Eğitim Sen, kurduğu komisyonlarla, yaptığı etkinliklerle nesli ifsat ediyor. tcmeb’i de emellerine alet etmek istiyor. Duvara toslayınca da feverân ediyor. İyi ki feraset sahibi yöneticiler, tepki veren sendikamız var” paylaşımı yaptı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul’un paylaşımı ise “Okullarımız bilim ve sanat karşıtı dernek/vakıf etkinliklerinin tehdidi altındadır. Bursa Şubemizin çocuğun üstün yararını gözeterek yaptığı toplumsal cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması Valilik tarafından iptal edilmiştir. İfade özgürlüğümüzü sınırlandıramayacaksınız!” oldu.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim, aile
İstihdam