31/03/2020 | Yazar: Yıldız Tar

Okul müdürleri WhatsApp gruplarında çocukların gökkuşağı çizimlerini hedef gösterdi, “LGBT sapıkları” dedi. KaosGL.org’a konuşan Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Yulcu, “Nefret içeren mesajların karşısındayız” dedi.

Okul WhatsApp gruplarında müdürlerden nefret suçu: “LGBT sapıkları” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan çocukların yalnız hissetmemek için pencerelerine astığı gökkuşağı çizimleri üzerinden LGBTİ+’lar hedef gösterilmeye devam ediyor.

Yeni Akit’in tüm dünyada çocukların çizdiği gökkuşakları için “Müslüman Türk aile yapısını ortadan kaldırmayı kendilerine görev edinen LGBTİ'li sapkınlar bu kez çocuklar üzerinden harekete geçti” demesinin üzerinden bu sefer de okul WhatsApp gruplarında ayrımcılık ve nefret yükselişe geçti.

KaosGL.org’a ulaşan farklı şehirlerden öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlerinin talimatıyla okul müdürlerinin, okul Whatsapp gruplarında şu mesajı paylaştığını belirtti:

“Değerli Arkadaşlar

Son günlerde yayılan bir mesajla çocuklarımızdan bir kağıda gökkuşağı resmi yapıp pencerelere yapıştırılması istenmektedir. Eğitim camiası da bu akıma kapılmıştır. WhatsApptan velilere ödev olarak yollanmaktadır. Bu bir LGBTİ projesidir. Gökkuşağı onların sembolüdür. Mayıs ayında yapacakları Onur Yürüyüşünün bir ön hazırlığıdır. Bu mesajı yayıp uyaralım. Öğretmenlerimiz ve Çocuklarımız bu projenin bir parçası olmasın. Lgbt sapıklarına destek vermeyelim.”

okul-whatsapp-gruplarinda-mudurlerden-nefret-sucu-lgbt-sapiklari-1 

Mesajın Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla mı iletildiği bilinmezken şimdiye kadar Ankara, İstanbul, Muğla, Adana, Mersin ve Kocaeli’nden öğretmenler bu mesajların WhatsApp gruplarında yaygınlaştığını iletti. Daha fazla şehirde de WhatsApp gruplarında bu yazının paylaşıldığı bildiriliyor.

Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Yulcu: Karanlık ve kirli zihniyetler!

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, uzaktan eğitim için kurulan bu gruplardan resmî yazıyla olmasa da hiyerarşik bir şekilde okul müdürleri tarafından nefret ve ayrımcılık içeren mesajların paylaşılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yulcu, KaosGL.org’a şöyle konuştu:

“Dünya genelinde insanların inisiyatif alarak başlattığı, ülkemizde de sosyal medyadaki inisiyatiflerle gökkuşağı çizilmesinin hedef gösterilmesine elbette karşıyız. Bu ötekileştirme ve nefret söylemi içeren mesajların karşısında duruyoruz. Gökkuşağı kadar harika bir doğa olayının kraldan çok kralcı bir zihniyetle karalanmasına şahit oluyoruz. Bu tarz mesajları okul whatsapp gruplarında yaygınlaştıranlar karanlık ve kirli zihniyetlerdir. Bu süreçte çocukların kendisini yalnız hissetmemesi için balkonlarına asacakları belki karşı balkondaki insanla iletişim kuracakları bir çizimdir gökkuşağı. Ve öğretmenlerin görevi çocuklara koşulsuz sevgiyi anlatmaktır.

“Bu yazılar WhatsApp grupları içerisinde yaygınlaşmış bir yazı. Resmi yazıyla değil ancak okul müdürlerinin ve milli eğitim camiasının olduğu, uzaktan eğitim sürecini koordine etmek için bir araya getirilmiş resmi gruplarda paylaşılıyor. Resmi yazıyla olmasa da sonuçta okul müdürlerinin paylaştığı ve hiyerarşik bir düzen içerisinde iletilen mesajlar.”

Eğitim-Sen eğitim günlüğünden: Nefret suçu ve ayrımcılık

Eğitim-Sen, koronavirüs ve uzaktan eğitim sürecinde düzenli olarak eğitim günlükleri de yayınlıyor. Bugün yayınladıkları 10. Eğitim Günlüğü’nde gökkuşağı çizimlerinin hedef gösterilmesini şöyle eleştirdi:

“İçerisinden geçilen zor günlerde, özellikle çocukların bu dönemden etkilenmemesi için pek çok etkinlik planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu etkinliklerden bir tanesi de çocukların, evde kalanın sadece kendisi olmadığını, yalnız olmadığını düşünmesi için geliştirilen “Gökkuşağı” çizme ve evin penceresine asması etkinliğidir. Bu kadar masum ve iyi niyetli bir etkinliği dahi algılamakta güçlük çeken zihniyet hızlıca devreye girmiş ve okul müdürlerinin okul iletişim gruplarına mesajlar atarak, öğretmenlerden bu etkinliğe engel olunmasının istenmesini sağlamıştır. Yapılanın öncelikle bir nefret suçu ve ayrımcılık olduğunu, toplumun bir kesimini hedef göstermek anlamına geldiğini ve bunu kabullenmemizin mümkün olmadığını belirtmemiz gerekir. Ayrıca, öğretmenlerin bu şekilde baskı ve kontrol altına alınmaya çalışılmasını da doğru bulmadığımızı ve konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini kamuoyu ile paylaşırız.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam