13/04/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Onur Haftası, ‘Cuma’dan sonra, sandıktan önce: PRE-PRIDE Brunch!’ etkinliğiyle dayanışmaya çağırıyor.

Onur Haftası tam gaz devam: Pre-Pride Brunch! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Onur Haftası, “Cuma’dan sonra, sandıktan önce: PRE-PRIDE Brunch!” etkinliğiyle dayanışmaya çağırıyor.

Bu sene 19-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.

Dayanışmayla örgütlenen Onur Haftası hem hafta giderlerini karşılamak hem de Haziran öncesi bir araya gelmek için brunch düzenliyor. “Cuma’dan sonra, sandıktan önce: PRE-PRIDE Brunch!” çağrı metni şöyle:

“Bu sene 25. kez düzenleyeceğimiz İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası uzun zamandır mali süreçlerini kendi içinde, kendi kaynaklarıyla döndürmeye çalışıyor. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de Onur Haftası içinde düzenleyeceğimiz etkinliklerimizin ücretsiz gerçekleşmesi ve şehir dışından gelecek misafirlerimizin masraflarını karşılayabilmemiz için geçtiğimiz aylardan beri çeşitli partilerde bir araya geldik. Bu sefer hem birbirimizin yüzünü gün ışığında görelim hem de referandum öncesi gullüm yapabilelim diye brunch düzenleyelim istedik.

Tarih: 15 Nisan Cumartesi

Saat: 13.00-19.00

Yer: Arsen Lüpen

“Girişin 10 TL olacağı etkinliğimize vegan yiyecekler getirmeye ağırlık göstermeniz rica olunur.”

Kasım’dan beri hazırlıklar sürüyor

Hafta hazırlıklarına ve bu yıl neler yapılacağına dair ise Onur Haftası ekibinden Emre Demir KaosGL.org’a konuştu:

“Onur Haftası'nı bu sene 19- 25 Haziran tarihlerinde düzenleyeceğiz. Hazırlıklar bayağı hızlandı. Aslında 2016'nın Kasım ayından beri toplanıyoruz hazırlıklar için. Yavaş yavaş programı da oluşturmaya başlıyoruz malum iki buçuk ay kaldı. Temamızı yine uzun tartışmalar sonucunda geçtiğimiz haftalarda belirleyebildik. Çok yakın zamanda duyuracağız temayı da. Temayı seçerken de hafta içindeki etkinlikleri planlarken de diğer senelerde olduğu gibi bu sene de hem ülkenin vaziyetini hem de bizim ruh halimizi konuşabileceğimiz, bir yandan içimizdeki karamsarlığı anlatıp kurtulurken diğer yandan birbirimizden umut bulabileceğimiz başlıklara yoğunlaşmaya çalıştık.”

“Herkese ihtiyacımız var”

Demir, haftanın organizasyonuna herkesin katılabileceğini, Onur Haftası Komisyonu’nun herkese açık olduğunu da belirterek şöyle devam etti:

“Hazırlıklara katılmanın en kolay yolu her hafta Çarşamba günü saat 7'de düzenlediğimiz toplantılara dahil olmak aslında. Toplantı yeri için bize Facebook veya Twitter üzerinden ulaşabilirler. Herkes için yapacak bir sürü işimiz var, herkese ihtiyacımız var.

“Bu sene diğer senelerden daha farklı olarak bir de açık çağrıyla etkinlik önerisi alacağız. Onur Haftası dahilinde düzenleyebileceği etkinlik önerisi olan arkadaşlarımız önerilerini Mayıs ayına kadar istanbulpride@gmail.com adresine gönderirlerse hep beraber üzerine konuşup düşünebileceğimiz işler çıkacaktır diye umuyoruz.”


Etiketler: yaşam
İstihdam