08/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği Yaşam Hattı bir yıldır verdiği danışmanlık hizmetini açıkladı.

Pembe Hayat Yaşam Hattı bir yılda neler yaptı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği Yaşam Hattı bir yıldır verdiği danışmanlık hizmetini açıkladı.

Derneğin, Psikolojik Danışmanlık Departmanı altında, 2020 yılı 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde hizmet vermeye başlayan hattı bir yıl içinde 245 gün hizmet verdi.

Pembe Hayat Yaşam Hattı, açık olduğu 245 günde 1470 saat hizmet verdi. 462 defa telefon üzerinden psikolojik danışmanlık veren Yaşam Hattı; aynı zamanda e-posta üzerinden 206 defa yazılı danışmanlık sağladı.
Başvurularda 35 Şehir arasında en çok; İstanbul, Ankara ve İzmir yer aldı.
En çok psikolojik danışmanlık alınan konular; cinsiyet uyum sürecinde, açılma süreçlerinde psikolojik destek ve genel ruh sağlığı desteği oldu.

Dernek, Pembe Hayat Psikolojik Danışmanlık Departmanı olarak psikolojik danışmanlık için başvuran; 42 kişiyle ön görüşme gerçekleştirildiğini, 33 kişiyeyse toplam 163 seans ücretsiz psikolojik danışmanlık verildiğini duyurdu. 

Yaşam Hattı'na nasıl ulaşabilirim?

Psikolojik Danışmanlık Departmanı altında kurulan Pembe Hayat Yaşam Hattı’nda hafta içi 12:00-18:00 saatlerinde 0549 100 06 88 nolu telefon aracılığıyla kendini trans şemsiyesi altında tanımlayan herkese ve LGBİ+’lara yönelik ücretsiz ruh sağlığı desteği sağlanıyor.


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet, sağlık
İstihdam