26/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Yaşam Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Ulusal AIDS Komisyonu üyesi olduğunu hatırlattı ve Ali Erbaş’ı özür dilemeye davet etti.

Pozitif Yaşam, Erbaş’a Ulusal AIDS Komisyonu üyesi olduğunu hatırlattı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Yaşam Derneği, Diyanet’in LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef gösterdiği nefret hutbesine ilişkin açıklama yayınladı.

Dernek, “Akla, mantığa, bilimselliğe ve hukuka aykırı olan nefret söylemlerinde bulunarak LGBTİ+ bireyler ile HIV ile yaşayan bireyleri hedef göstermiş ve açıkça suç işlemiştir” dedi.

Açıklamadan satır başları şöyle:

“*Diyanet İşleri Başkanlığı, HIV enfeksiyonunun yayılımını durdurmak, HIV ve AIDS ile yaşayan insanlara karşı uygulanan damgalama ve ayrımcılığı önlemek için 1996 yılında kurulan Ulusal AIDS Komisyonunun bir üyesi olsa da; yapılan açıklama ile komisyon çalışmalarından ne kadar uzak olduğunu göstermiş, bilimi ve hukukla güvence altına alınan hakları göz ardı etmiştir. Bahsi geçen açıklama bilimsel dayanaktan yoksun olup aynı zamanda hukuka aykırılıklar da içermektedir.

“*Yaşanan her ihlal karşısında insan hakları ve sağlık hakkı perspektifinden hazırladığımız yazılarımızın, söylemlerimizin ve bilimsel dayanakların Diyanet İşleri Başkanlığı’nca dikkate alınmadığını görüyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na sesleniyoruz;

“*HIV ile yaşayan insanları damgalamak ve hedef göstermek, içinde bulunduğumuz bu zor günlerde ne dayanışma kavramına yakışır ne de dayanışmayı görmeyi amaçlayan makamınıza. Lütfen HIV ile yaşamayı günah, lanetli ve utanç olarak göstermekten vazgeçin.

“*Pozitif Yaşam Derneği olarak HIV ile yaşayan bireyleri hedef gösteren herkese karşı mücadele ettiğimizi ve burada olduğumuzu yinelemek isteriz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu salgın günlerinde, 24 Nisan 2020 tarihinde nefret ve ayrımcılık söyleminde bulunarak toplumu ayrıştıran Diyanet İşleri Başkanını da başta HIV pozitif bireyler olmak üzere tüm toplumdan özür dilemeye davet ediyor, ayrıştırıcı ve nefret söylemlerinden uzak, insan haklarına saygılı bir tutum sergilemesini talep ediyoruz!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam