15/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Rusya’nın medya düzenleme kurumu, dil öğrenme uygulaması Duolingo hakkında soruşturma başlattı.

Rus hükümeti, Duolingo’yu ‘LGBT propagandası’ yaptığı iddiasıyla hedef aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rus hükümeti, LGBTQ+ karakterlere yer veren dil öğrenme uygulaması Duolingo’yu hedef aldı. Duolingo, Rusya'nın medya düzenleme kurumu Roskomnadzor (RKN) tarafından soruşturma altında.

Advocate’de yer alan habere göre; soruşturmanın özünü, eğitim materyallerinde LGBTQ+ referanslarına yer vererek "LGBT propagandası" yaptığı iddiasıyla Duolingo'ya yöneltilen suçlamalar oluşturuyor.

Bu durum, Rusya'nın 2013'ten bu yana "LGBTQ+ propagandası" olarak kabul edilen unsurları sansürlemeyi amaçlayan ve 2023 itibariyle cinsiyet uyum prosedürlerini yasaklayan katı LGBTQ+ karşıtı yasalarının bir sonucu.

Duolingo, 60 milyonu aşkın küresel kullanıcı tabanına 40'tan fazla dilde dersler sunuyor. Şirket, derslerinde yer alan Lin, Bea ve Oscar isimli karakterler aracılığıyla LGBTQ+ temsiline yer veriyor.

TIKLAYIN - Rusya’daki LGBTİ+ hareketinin, ABD tarafından doğum oranlarını düşürmek amacıyla oluşturulduğu iddia ediliyor

TIKLAYIN-Rusya, yasağın ardından ‘LGBT aşırılıkçılığı’ suçundan ilk cezaları verdi

Geçtiğimiz günlerde Rusya, yasakların ardından ‘LGBT’ aşırılıkçılığı’ suçundan ilk cezaları vermişti. İki Rus mahkemesi, hükümetin "uluslararası LGBT toplumsal hareketi" olarak adlandırdığı ve geçen yıl aşırılık yanlısı olarak tanımlanan hareketle bağlantılı ilk mahkumiyet kararlarını vermişti. Mahkemenin basın servisine göre, Volgograd'ın güney bölgesindeki bir mahkeme, LGBTQ+ bayrağının bir fotoğrafını internette paylaşan bir adamı "aşırılık yanlısı bir örgütün sembollerini sergilemekten" suçlu bulmuştu.

TIKLAYIN - Rusya'nın LGBTQ+ hareketi üzerindeki yasağı: Özgürlük ve kimliğe yönelik ağır bir tehdit


Etiketler: insan hakları, medya, dünyadan
İstihdam