27/09/2021 | Yazar: Kaos GL

15 Eylül’den beri yoğun bakımda tedavi gören sanatçı Nihat Karataşlı, 26 Eylül’de yaşamını yitirdi.

Sanatçı Nihat Karataşlı yaşamını yitirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sanatçı Nihat Karataşlı, 26 Eylül’de tedavi gördüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 15 Eylül’de hastaneye kaldırılan sanatçı, geçirdiği beyin kanaması sonrası yoğun bakımda tedavi görmekteydi.

Nihat Karataşlı’nın cenazesi ile ilgili bilgi daha sonra paylaşılacak.

Nihat Karataşlı (d.1988, İzmir) fiziksel ve sanal kamusal alanda “yakınlık”la ilgili video, animasyon, heykel, performans ve yerleştirmeler üretmiştir. Beyrut’ta sürdürdüğü son dönem çalışmalarında arınma, bakım ve onarım ritüellerine odaklandı. The Art Institute of Chicago’dan MFA derecesine sahip olan Karataşlı, Lübnan, Güney Kore, İspanya ve Türkiye’de konuk sanatçı programlarına katıldı; Beyrut merkezli Ashkal Alwan’ın Home Workspace Programı (2019-2020) ve İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programına (2018-2019) dâhil oldu. Koç Üniversitesi (İstanbul), The School of the Art Institute of Chicago (Şikago), Framer Framed (Amsterdam), Akbank Sanat (İstanbul), Borusan Contemporary (İstanbul) ve YKY Kültür (İstanbul) gibi kurumlarda söyleşilere katıldı. Koç Üniversitesi bünyesinde yürütülen “hüzünArchive” projesinin eş kurucu ve yürütücüsü olan Karataşlı, Şanghay merkezli sanat ve teknoloji platformu OFcourse’da yeni medya sanatı üzerine dersler verdi.

Karataşlı’nın eserleri 2019’da queer/Feminist dile ve üretime alan açmayı hedefleyen SINIR/SIZ ALAN sergisi ve Pozitif Alan sergisinde de yer almıştı.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam