23/05/2018 | Yazar: Yıldız Tar

​Kozmetik markası Sephora, translara ücretsiz makyaj kursu başlattı.

Sephora’dan translara ücretsiz makyaj kursu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kozmetik markası Sephora, translara ücretsiz makyaj kursu başlattı. ABD’de mağazalardaki dersler dışında sosyal medyada online dersler de olacak. Şirket, “Kendi güzelliğinizi siz tanımlarsınız, biz kutlarız” diyor.

Makyaj ve güzellik malzemeleri devi Sephora, trans ve non-binary* kişiler için makyaj kursları düzenlemeye başlıyor.

Sephora’nın mağazalarında ve Youtube kanalında yapılacak derslerle trans topluluğunun güçlendirilmesi ve özgüvenlerine katkı sağlamak hedefleniyor.

Şirketin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) mağazalarında Onur Ayı dolayısıyla Haziran’da başlayacak ücretsiz dersler, Sephora Youtube kanalına da yüklenecek. Youtube üzerinden online derslerin yapılması da planlanıyor.

Kursları trans çalışanlar veriyor

Derslerin büyük bir kısmını Sephora’nın trans çalışanları verecek. Programın başlamasına ön ayak olan isimlerden şirketin trans çalışanlarından Dominique Anderson, “Bir trans olarak güzelliğin neresine düştüğüme dair fikrimin olmadığı dönemler vardı. Kozmetik dükkanlarına gider ve birilerine yaklaşmaktan korkardım” diyerek programın neden ve nasıl başladığını anlatıyor.

“Güzelliği siz tanımlarsınız, biz kutlarız”

Markanın “Özgüven İçin Dersler” programı kapsamında başlayacak uygulamayı Hello Giggles’a değerlendiren Sephora Toplumsal Etki ve Sürdürülebilirlik Departmanı başkanı Corrie Conrad, “LGBTQA topluluğunu yalnız bırakmıyor ve kendilerini her bir gün güzel ve özgüvenli hissedebilmeleri için gerekli araçları sağlamaya kendimizi adıyoruz. Sephora’da güzelliğin kendinizin tanımlayacağı bizim ise kutlayacağımız bir şey olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Derslerin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

*Trans şemsiyesi altında bir cinsiyet kimliği olan non-binary, toplumda sabit olduğu varsayılan kadın ve erkek kategorisi dışındaki kişileri ifade etmek için kullanılır. Bu kişiler kendilerini bu iki cinsiyet kategorisinden herhangi biriyle tanımlamayabilir ya da her ikisiyle de tanımlayabilirler.


Etiketler: yaşam, moda
nefret