24/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Şişli Belediyesi; insan hakları savunuculuğunu tartışmak, sosyal değişim hikayelerini paylaşmak için konferans düzenliyor.

Şişli Belediyesi’nden konferans: Savunucu kimdir? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Belediyesi; insan hakları savunuculuğunu tartışmak, sosyal değişim hikayelerini paylaşmak için konferans düzenliyor.

Şişli Belediyesi, “Savunuculuk nerede başlar? İnsan hakları savunucusu kimdir?” sorularını tartışmak için konferans düzenliyor. Konferans, 4 Şubat’ta Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapılacak

Başta toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadeleyi merkezine alacak konferansta “Bir yerel yönetim insan hakları mücadelesinin neresinde durabilir? Toplumsal cinsiyet eşitliği için bir siyasetçi olarak, bir yerel yönetim olarak, bir özel şirket olarak, sıradan bir sivil toplum örgütünün kapısından girmemiş bir insan olarak neler yapabiliriz?” soruları tartışılacak.

Pembe Hayat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, sanatçı Ayta Sözeri’nin sunacağı konferansta “Bir insan neyi değiştirebilir?” ve “Dönüşüm Yaratan Sosyal Girişimler” oturumları yer alıyor.

Konferansa kayıt için tıklayınız.

Konferans programı şöyle:

10:00 Kayıtlar

10:30 Açılış Konuşmaları

Sunucu: Ayta Sözeri- Trans Kadın Aktivist, Oyuncu

1.       Oturum: Bir insan neyi değiştirebilir?

(11:00-12:45)

Moderasyon: Ruhat Sena Akşener- Uluslararası Af Örgütü Türkiye Kampanyalar & Savunuculuk Direktörü

•         Ilhan Omar- Somali asıllı Amerika vatandaşı. Mülteci kampında yetişen Ilhan Omar Amerika’da son yapılan seçimlerde ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü vekil oldu.

•         Sherin Khankan-Danimarka’da kadın camisinin öncülerinden kadın imam.

•         Nazir Afzal- İngiltere’de Kraliyet Savcılığı Başsavcısı olarak çocuklara yönelik cinsel istismar ve kadınlara ve kızlara yönelik şiddet konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bu pozisyona gelmiş ilk Müslüman olmuştur.

•         Saadet Özkan- İzmir'in Menderes ilçesinde öğretmen olarak atandığı köy okulunda yıllardır çocukları taciz eden okul müdürünü ihbar ederek tutuklanmasını sağlamıştır.

•         Natasha Walter- İngiliz feminist, Yaşayan Bebekler: Cinsiyetçiliğin Dönüşü kitabının yazarıdır. Mülteci Kadınlar için Kadınlar oluşumunun direktörlüğünü yapmaktadır.

 

-Öğle Arası (12:45-13:45)

 

(13:45-14:30)-Country For Syria Konseri- Amerikan Country klasiklerini Orta Doğu ezgileriyle harmanlayan grup Suriyeli, Amerikan, Çek, İngiliz, İspanyol ve Türk müzisyenlerden oluşuyor. Country müziğinin çıkış noktası olan iç savaş, bugün maalesef ki Suriye'yi vuruyor. Proje bu amaçla Arap halk ezgileri ve Country müzikte ortak olan avarelik, memleket özlemi, eskiye özlem, çoşku, kayıp ve savaş gibi temalar arasında paralellik çizerek farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

 

2.       Oturum: Dönüşüm Yaratan Sosyal Girişimler

(14:30-16:00)

Moderasyon: Zeynep Meydanoğlu - Ashoka Ülke Temsilcisi

•         Enes Kaya- (SineMasal)- Bugüne kadar Türkiye’nin 21 farklı ilinde çalışmalar yürüten ve büyükşehirlerde gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikleri kırsal bölgelere taşıyan Sinemasal, Kırsalda yaşayan çocukları sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleri ile buluşturmayı amaçlıyor.

•         Oğuzhan Canım- (Askıda Ne Var?)- Askıda Ne Var, 2012 yılında kurulmuş, üniversite öğrencilerine yemek, kıyafet, tiyatro bileti, konser bileti, kitap, yurtdışı staj gibi ürün ve hizmetlerin ücretsiz sunulmasını sağlayan bir sosyal girişimdir.

•         Hazal Atay- (WomenonWaves)- Women on Waves, kadınların güvenli kürtaja erişemediği, yasakların kadınların hayatını tehlikeye soktuğu yerlere bir gemiyle yanaşıp bu hizmete ihtiyacı olan kadınlara ulaşan bir gruptur. WomenonWeb sitesi üzerinden kadınlara online kürtaj danışmanlığı sunmaktadırlar.

•         Sema Yakar- LGBTİ bireylerinin ailelerini buluşturan LİSTAG’ın ve LADEG+ LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Destek Grubu kurucularındandır. LGBTİ yakınlarının belgeseli olan Benim Çocuğum belgeselinde yer almıştır.

•         Itır Erhart- (Adım Adım)- Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır. 2016 itibariyle 13 bin gönüllü koşucusu ve 111 bin bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK’lara aktarılan kaynak 14.5 milyon TL’ye ulaşmıştır.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam