01/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) Akit’in ve bazı okul müdürlerinin hedef gösterdiği çocukların gökkuşağına sahip çıkmaya çağırıyor.

SPoD’dan gökkuşağı çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) Akit’in ve bazı okul müdürlerinin hedef gösterdiği çocukların gökkuşağına sahip çıkmaya çağırıyor.

28 Mart’ta Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı Yeni Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan çocukların çizip pencerelerine astığı gökkuşağını Akit hedef gösterdi. Ardından KaosGL.org’a ulaşan farklı şehirlerden öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlerinin talimatıyla okul müdürlerinin okul Whatsapp gruplarında LGBTİ+’lara karşı nefreti örgütleyen mesajlarını bildirdi.

Yaşananlar üzerine SPoD, “Gökkuşağında nefretin rengi yok! Çocukların evlerinin camına astıkları gökkuşaklı resimler hepimizin içini ısıttı! Biz de bu yüzden kendi boyalarımızla gökkuşağını da o güzel resimleri de sahiplenerek bir kez daha #EvdeKal diyoruz. Sen de gökkuşağını bizi etiketleyerek paylaş!” çağrısında bulundu.

Sosyal medya kullanıcılarının yolladığı gökkuşağı fotoğraflarını paylaşan SPoD, “Gökkuşağı hepimizin, tıpkı boyalar ve renkler gibi! Kim derdi ki gökkuşağı üzerinden yine LGBTİ+fobik cümlelerle karşılaşağımızı. Okullar tarafından ebeveynlere gökkuşağı çizmemeleri yönünde “uyarıda” bulunulduğunu gördük. Gökkuşaklarımızla biz de #EvdeKal diyoruz! Peki, sen?” diyerek paylaştı.

Paylaşımlardan bazıları şöyle:

“Teşekkürler çocuklar gökkuşağı ile birlikte koronavirüs pandemisindeki sorumluluğumuzu bize hatırlattığınız için. Şimdi biz de sizin o güzel resimleriniz ve gökkuşaklarıyla birlikte #EvdeKal diyoruz. Sizin kadar güzel çizemesek de gökkuşağı hepimizin ve orda nefretin rengi yok.”

spod-dan-gokkusagi-cagrisi-2

spod-dan-gokkusagi-cagrisi-3

“Gökkuşağında nefretin rengi yok diyenlerden resimler gelmeye devam ediyor! Gökkuşağı hepimizin, tıpkı boyalar ve renkler gibi! LGBTİ+fobiye karşı yaşasın hayat! Bu arada #EvdeKal sevgili okuyucu.”

spod-dan-gokkusagi-cagrisi-4

spod-dan-gokkusagi-cagrisi-5

“Hayvan dostlarımızla evimizde kalıyoruz koronavirüs pandemisindeki sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz! Evsiz hayvan dostlarımızı da unutmuyor mama ve sularını kontrol ediyoruz. Gökkuşağında nefretin yeri yok,  gökkuşaklarımızı çizmeye devam ediyoruz ! #EvdeKal”

spod-dan-gokkusagi-cagrisi-6

spod-dan-gokkusagi-cagrisi-7

Çocuklar neden gökkuşağı çiziyor?

Yeni koronavirüs nedeniyle karantinada olduğumuz günlerde İstanbul Modern Müzesi Sarkis’in “Gökkuşak” eserinden ilhamla çocukları gökkuşağı çizmeye davet etti.

Evden çıkmayan çocuklar çizdiği gökkuşağını evlerinin penceresine yapıştırıyor ve aileler isterse bu fotoğrafları @istanbulmodern etiketiyle Instagram üzerinden paylaşıyor. Müze, çocukların çizdiği gökkuşağını web sayfası ve sosyal medya hesaplarından izleyici ile buluşturuyor.

 

 


Etiketler: insan hakları
nefret