04/01/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden insan hakları örgütü Rasan, Süleymaniye duvarlarını aşk ve eşitlik mesajlarıyla donattı.

Süleymaniye duvarlarında aşk mesajları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden insan hakları örgütü Rasan, Süleymaniye duvarlarını aşk ve eşitlik mesajlarıyla donattı.

Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden insan hakları örgütü Rasan, Süleymaniye’deki üç lisenin duvarlarını homofobi ve cinsiyetçiliğe karşı boyadı.

Yerel bir sanatçının da destek sunduğu farkındalık etkinliği kapsamında duvarların birinde gökkuşağı renklerinde üç çift İngilizce yazılmış “Aşk Aşktır” sloganı ile birlikte yer alıyor: Gey, lezbiyen ve heteroseksüel çiftler. Başka bir duvara ise Kürtçe ve İngilizce “eşitlik” yazıldı. Kampanya kapsamında kadına yönelik ev içi erkek şiddetine de dikkat çekiliyor.

IŞİD’ten kaçan Ezidi kadınlarla da birlikte çalışan Rasan Süleymaniye’deki billboardlara da ev içi şiddet, erken yaşta evlilikler ve kadına yönelik ayrımcılığa karşı elektronik posterler yerleştirdi.

10 Aralık’ta sona eren kampanyanın bir diğer ayağını ise yine Süleymaniye’nin çevresine yerleştirilmiş dört boş sayfa oluşturuyor. Bu sayfalara şehir sakinleri kadına yönelik şiddet ile ilgili düşüncelerini yazdı.

“Erbil ve Kerkük’te de yapmak istiyoruz”

Projenin koordinatörü Ayaz Şalal Washington Blade’e yaptığı açıklamada duvar resimleri ve kampanyanın şehirde olumlu karşılandığını, örgüt olarak benzer kampanyaları Erbil Ve Kerkük’te de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Şalal, “Öte yandan sosyal medya üzerinden saldırgan mesajlar da aldık” dedi. Yetkililerin şehirdeki ana caddelerde yer alan duvarları boyamalarına, “halk tepkisinden çekindikleri” için izin vermediğini de hatırlatan Şalal, “Biz de başka duvarlar bulduk” dedi.

Rasan, imamlarla buluştu

Kampanya, Rasan’ın Bölgesel Kürdistan Yönetimi ve aslında Irak genelinde insan haklarını geliştirmek için yürüttüğü çabaların bir parçası. Rasan, Iraklı LGBT’lerin neler yaşadığını kayıt altına almak için bir araştırma da yaptı. Şalal ayrıca, 129 imam ve dini liderle bir araya geldi ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek için neler yapılabileceğini tartıştı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam