18/01/2014 | Yazar: Yıldız Tar

İstanbul Taksim’de internet sansürünü protesto etmek isteyen yüzlerce kişiye polis gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı.

İstanbul Taksim’de internet sansürünü protesto etmek isteyen yüzlerce kişiye polis gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı.
Sosyal medya üzerinden #180cak18DeSokaklara ve #İnternetimeDokunma hashtagleri ile çağrısı yapılan internet sansürünü protesto eylemine polis; Taksim’de gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı.
 
Polis Taksim Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişiyi Sıraselviler’e sürdü. Polisin saldırısına “Sansür yalanları aklayamaz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla karşılık veren direnişçiler; saldırının ardından İstiklal Caddesi’nde toplandı.
 
Top oynayarak direniş
İstiklal Caddesi ve ona bağlanan ara sokaklarda geç saatlere kadar polis saldırısı sürerken; direnişçiler saldırılara slogan ve havai fişeklerle karşılık verdi. Ara sokaklarda barikatlar da kuruldu. Direnişçiler barikat başlarında top oynayıp, halay çekerek polis saldırısına direndi.
 
Polis basına da saldırdı
Çok sayıda kişinin yaralandığı ve gözaltına alındığı eylemde polis gözaltıları çekmek isteyen basın emekçilerine de saldırdı. Gazetecileri tartaklayan polisler, Birgün gazetesi muhabiri Elçin Yıldıral’ın fotoğraf makinesine el koymak istedi. Çevredeki diğer gazetecilerin müdahalesi üzerine polisler Yıldıral’ı bıraktı.
 
Esnaf polise tepki gösterdi
Galatasaray Meydanı’ndan Balo Sokak’a kadar İstiklal caddesi “güvenli bölge” ilan edilerek halka kapatıldı. Caddeyi kullanamayan insanlar ulaşımı ara sokaklardan sağlamaya çalışırken; ara sokaklarda da polis saldırısına maruz kaldı. Polis Nevizade Sokağı’na da yoğun plastik mermi attı. Polis saldırısına tepki gösteren esnaf ve direnişçiler “Polis fuhuş yap, onurlu yaşa” sloganları attı.
 
18 ilde eylem
Ülke genelinde aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da olduğu 18 il için çağrı yapılmıştı. Çok sayıda ilde sansüre karşı eylemler gerçekleştirilirken; polis Taksim’deki eyleme saldırdı. Geç saatlere kadar İstiklal Caddesi ve ona bağlanan sokaklar polis ablukası altına alındı.

Fotoğraflar: Sosyal Medya


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam